Kristelig Fagbevægelse får en større bid af kagen …

Klar dom fra Menneskerettighedsdomstolen kan give Kristelig Fagbevægelse mange flere medlemmerRANDERS – Der var feststemning på Kristelig Fagbevægelses hovedkontor i Randers i sidste uge. Når ellers personalet kunne få fri fra de glødende telefoner, stod den på kaffe og kæmpelagkage.

Udfordringens fotograf fik både en bid og et billede af kæmpekagen i Randers

Årsagen til festivitasen er en dom fra Menneskerettighedsdomstolen, som den 11. januar erklærede de såkaldte eksklusivaftaler for ulovlige. Aftalerne tvinger visse ansatte i visse virksomheder til at være medlemmer af bestemte fagforbund. Et indgreb i den personlige frihed mener menneskerettighedsdomstolen og Kristelig Fagbevægelse, der har kæmpet mod aftalerne i årevis.
– Dommen er en af Kristelig Fagbevægelses største sejre, måske dén største. Det er en stor glæde for os, at mange års kamp for det frie fagforeningsvalg, nu er vundet, siger Kristelig Fagbevægelses landsformand Søren Fibiger Olesen.

Over 1000 henvendelser

I løbet af de første få dage efter dommen henvendte flere end 1000 personer sig for at høre om muligheden for at blive medlem. Selv om eksklusivaftalerne formelt stadig er lovlige i Danmark. En formel afskaffelse kræver en politisk lovændring.
– Danmark er kendt for at sætte menneskerettighederne højt, så vi forventer, at det bliver en lov, der får bred politisk opbakning, siger Søren Fibiger Olesen, der forventer, at dommen giver mange nye medlemmer.
– ole