Alternative anbefalinger

Jesper Veiby er bl.a. forfatter og boganmelder ved Udfordringen

Hvad læser du p.t.?
– Jeg læser jo en del kristne bøger som boganmelder, og her har jeg lige læst Et særligt folk af Rodney Clapp. Ellers er jeg i gang med en politisk bog, Individ, stat og marked af Peter Kurrild-Klitgaard.

Hvilke kristne bøger har betydet mest for dig?
– Det var et svært spørgsmål, for der er mange bøger, som har haft meget at sige i mit liv. Men i starten af mit kristenliv var f.eks. Kenneth Hagins Hvordan du kan blive ledet af Guds Ånd en „life saver“. Ellers kan jeg i tilfældig rækkefølge nævne Rick Joyners Den sidste prøve, Paul E. Billheimers Destined for the Throne, Alfred Lorenzens Vejen til Åndens kraft eller Watchman Nees Det normale Kristenliv. På det seneste har jeg også fundet Åge Åleskjærs undervisning om en ny reformation meget inspirerende.

Hvilke romaner har du haft størst udbytte af at læse?
– Jeg læser sjældent deciderede romaner, men David Bolts Adam, Gene Edwards The Divine Romance og C.S.Lewis’ Fra Helvedes Blækhus er fiktion, som alle burde læse, som unik dramatisering af kristne sandheder og Guds historie.

Hvad var det første, du læste?
– Det var nok Anders And eller Rasmus Klump. Hvis du spørger til kristne bøger, så tror jeg, det var bøger af Kenneth Hagin, men husker ikke præcist dén første.

Hvilken bog og film ville du nødigst undvære?


Artiklen fortsætter efter annoncen:En af de romaner, alle burde læse

– Den – hypotetiske – filmatisering af Adam eller The Divine Romance. Eller den til enhver tid næste bog, jeg er ved at skrive.

Hvis du skulle anbefale andre en bog, en film og en cd – hvad skulle det da være?
– At prøve kræfter med en mere kreativ oversættelse af Bibelen, f.eks. The Message. Eller se serien Anno Domino om de første kristne. Eller prøve at høre Alice Coopers Last Temptation-fortolkning af sin kristne tro.