Priser på bogbunker bombet ned

Det årligt tilbagevendende store bogudsalg
byder som sædvanlig på masser af gode
tilbud, så det er nu, der skal handles …Onsdag den 1. marts åbnes dørene for stabelvis af udsalgsbøger. Enkelte forlag har dog allerede nedsat udvalgte titler.Udsalgskataloget indeholder 843 numre, og køber man et eksemplar af hver bog, kan man if. pressemeddelelsen spare 120.240,90 kr.!?
Blandt romaner bemærkes teologen Jan Kjærstads succes-trilogi om Jonas Wergeland: Forføreren, Erobreren og Opdageren – et værk som sognepræsten Gudmund Rask Pedersen har skrevet en hel bog om, og som fra 1. marts kan fås for i alt 158 kr. – men trilogien er bestemt ikke for „sarte sjæle“.
Mere interessant kan Kaj Munks fortsættelse af sit berømte skuespil Ordet være: Ordet II nedsættes til 69 kr.
To af den kristne spændings-romanforfatter John Grishams mindre kendte romaner kommer også på udsalg: Stjerneadvokaten og Stævningen – de fås for 99 kr. pr. stk.
Videre bemærkes den store svenske forfatter Selma Lager-löfs erindringstrilogi Mårbacka – sat ned fra 398 til 189 kr.
Og mon ikke der er nogen der vil give 125 kr for biografien – af Sean Smith – om forfatteren bag fænomenet Harry Potter: J.K. Rowling.
I afdelingen for kulturhistoriske nedsættelser springer et godt tilbud i øjnene: Henrik Jensens socialpsykologiske skildring af det 20. århundrede, Ofrets århundrede – prisen på den er fra 1. marts kun 39 kr. for 412 siders tankevækkende læsning!
H.K. Neerskovs Sejrende Martyrer kan fra 1. marts fås for 98 kr., og for 75 kr. fås Marianne Juel Maagaards lille afhandling om eksorcisme i Folkekirken Et Satans Uvæsen.
Endelig må nævnes Ebbe Kløvedal Reichs Fortællinger fra Bibelen – om ikke andet så for Gustave Dorés illustratio-ners skyld – 462 sider for kun 99 kr – samt to bøger om Tolkiens fantastiske verden: Tolkiens Ring og Bestiarium, forfattet af David Day; prisen for de to bøger er 149 kr. hhv. 169 kr., men kun i perioden 1.-22. marts.

Kristne forlags tilbud

Her bydes der på drama i form af romaner og af skildringer fra det virkelige liv.
Lohses Forlag tilbyder Linda Nichols’ spændende roman om en ung piges kamp for livet Ikke en spurv for 149 kr. – og B.&B. Thoenes Torden over Jerusalem og Jerusalems hjerte (bd. 2 og 3 af Zion-arven) for 99 kr. pr.bd.
Fra Lohse kommer også Sokreaksa S. Himms bog om sine oplevelser i Cambodja under Pol Pots rædselsstyre: År 0 i paradislandet – prisen for den bliver 89 kr.
Unitas tilbyder Poul A. Nielsens I fremmed land – en fars bog om sin datter, der tog sit eget liv – og Anne-Marie Finchs At miste sin mor – de fås nu til en stykpris på 68 kr.
Og så er der adskillige bøger om møder mellem religioner og om religiøse konflikter, bl.a.Chawkat Moucarrys bog om islam og kristendom At være tro mod tro (98 kr); Harald Nielsens Tro møder tro og Christiane Gammeltoft-Hansens og Torben Hjul Andersens Retfærdighed og fred kysser hinanden – prisen for disse to studiematerialer er 40 kr. Alle tre titler er fra Unitas.

Credo Forlag

Der er bøger, man husker, og bøger, man glemmer. En af de bøger, jeg husker, udgav Credo i 2001, en bog med et meget kedeligt omslag – men hvilket indhold! Det var en antologi med titlen Med håb, og er der en bog, der kan give håb, også i håbløshed, er det den! Nedsat fra 250 til 130 kr.
Grundig bibelkundskab gives i en anden antologi: Skrift & åbenbaring før 185 kr., nu 100 kr.
Og nu vil sige fra den 23. februar.

LogosMedia

Fra forlagets udsalgsmate-riale må nævnes Carsten Hjorth Pedersens bog Fri i Kristus om, hvad det vil sige at være frikøbt eller frisat, om grundlaget for det og følgerne af det – prisen er 58 kr.
LogosMedia satte priserne ned allerede den 13. februar.

Unitas og Aros

Ud over de allerede nævnte titler har Unitas også nedsat Harald Nielsens andagtsbog I sang for lysets Gud, der tager udgangspunkt i 20 af de nye salmer – den koster nu 128 kr.
Aros har bl.a. nedsat Andreas Davidsens udmærkede indføring i nogle af Shake-speares bedste dramaer De fortabte fædre – den nye pris er 98 kr.
Udsalget hos Unitas og Aros begyndte den 15. februar.
– God bogjagt!