Flame – Rewind

Rewind er det andet udspil fra den afroamerikanske rapper Flame, og som i den første samling beats allierer Flame sig med forskellige kvindelige og mandlige vokaler, der er med til at variere de forskellige numre.
Flame behandler ikke genren på unik vis, men han gør det sikkert – usvigelig sikkert. Med det kristne hiphop label Cross Movement Records i ryggen affyres den ene soul/rap/r&b prædiken af efter den anden. Flame har ordet i sin magt på Rewind, og han viger ikke fra at vise, hvem Jesus er, og hvad han har gjort.
Rewind er således 21 skæringer der gennem forskellige snit udskærer et relevant og lettilgængeligt kristusbillede. Teksmæssigt fungerer Rewind desuden som et meningsforstærkende projekt overfor Flames debutskive, og i forhold til denne er der ikke noget musikalsk banebrydende på Rewind.
Flame varierer de tunge beats med bløde R&B strøg, men holder musikken i baggrunden for en tekstlig side, der har højeste prioritet. Flame behersker mange lydlige strenge, hvor jeg personligt finder mest nydelse i hans udfordrende opfordringer opsat på en tung pumpende baggrund, hvilket blandt andet kendetegner afslutningsnummeret „We preach Christ“. Skulle man vedlægge en manual til Rewind, måtte den indeholde en opfordring til nærlytning af de enkelte numre, idet Flame har så utrolig meget på hjerte, at man simpelthen bliver ør i hovedet, hvis man tager teksterne som perler på en snor.
Lidt færre temaer og lidt mere lydlig variation og uforudsigelighed vil være en gevinst for et fremtidigt album. Der skal dog ikke pilles ved det faktum, at Rewind er et fedt musikalsk krydderi til det daglige kristenliv.
Hermed skal der lyde en opfordring til at medbringe en Flame prædiken på din cykel, eller når du har tid til at lytte – bare lytte.
Thomas Drejer Jensen