Kristent spedalskhedsarbejde i OBS

Det nytter at informere om spedalskhed. Det er budskabet i en kort film om Spedalskhedsmissionens arbejde som vises på DR 1 og DR2 på lørdag og søndag.
Vi møder Abu Joba, som føler sig syg og har mistanke om at han er spedalsk. Han bliver tjekket på Spedalskhedsmissionens hospital i det nordlige Bangladesh – og ja, der er følelsesløse pletter på huden og dermed spedalskhed.
Men han er heldig. Sygdommen blev opdaget i tide, så nu kan han blive rask.
Spedalskhedsmissionen i Danmark har haft ansvar for det store spedalskhedsarbejde i Bangladesh siden midten af firserne. Her behandles patienterne efter det, der er kommet til at hedde „den danske model“: Hurtig medicinsk behandling og efter kun 2 dages behandling er patienten smittefri. Derefter hurtig integrering af den spedalske i det lokale miljø ved at de lærer et håndværk. Og så i øvrigt et stort opsøgende oplysningsarbejde i hele provinsen.
Der er 6,5 mio. indbyggere i projektområdet. I 2003 blev der opdaget 1.417 nye tilfælde af spedalskhed, mens 1.529 blev udskrevet som helt raske efter endt behandling. De seneste tal fra sundhedsorganisationen WHO viser, at antallet af nye spedalskhedstilfælde på verdensplan er for nedadgående. Antallet er faldet fra en halv million tilfælde i 2003 til ”kun“ 407.791 tilfælde i 2004. Den største nedgang er sket i Asien.
OBS programmet om spedalskhed bliver vist på DR 1 d. 11. februar kl. 17.05 og 12. februar kl. 22.55, samt på DR2 d. 11. februar kl. 14.30.
Henri.