Fra Moon-bedrag til den sande Gud

Sognepræst Martin Herbst fortæller i TV-program om 18 års kæmpe fejltagelse, hvor han lod sig styre af Moon-bevægelsenLangfredag sender TV/MIDT-VEST programmet „Den sande Gud“ med sognepræst Martin Herbst fra Ådum og Tarm.

For Martin Herbst var 18 år i Moon-bevægelsen et langt selvbedrag. Foto: Mogens Lyngsø

Det er ikke en helt almindelig sognepræst, der er kommet til området. I 18 år, fra 1978 til 1996, var han med i Moon-bevægelsen. Martin Herbst har lært meget om tilværelsen efter én kæmpe fejltagelse – begået over 18 år.

Mørke og angst

Martin Herbst var i et mørke. Fyldt af angst. Bange for at gå i helvede.
I 18 år var han medlem af den verdensomspændende sekt Moon-bevægelsen, før det gik op for ham, at det var et bedrag. At han havde bedraget sig selv ved at tro på Moon og følge hans tolkning af verdenen og af kristendommen.

Fascineret af Moon

TV/MIDT-VEST sender programmet „Den sande Gud“ langfredag den 14. april kl. 19.30. I udsendelsen fortæller Martin Herbst, hvordan han kunne blive fascineret af Moon-bevægelsen. Han troede, han havde fundet den sande kristendom. Moons lære, de guddommelige principper, fascinerede Martin Herbst. De forklarede alt mellem himmel og jord. I årevis arbejdede han villigt med at hverve medlemmer og rejse penge til bevægelsen. Og han lod Moon få stor indflydelse på sit liv – blandt andet på hvem han skulle giftes med.

Livet kollapsede

Men da han opdagede selvbedraget, kollapsede livet.
Udsendelsen er tilrettelagt af Journalist Johanne Bagge fra TV/MIDT-VEST.
– hb