Gratis mad lokkede Johnny i kirke

Vil du med i kirke? Der er gratis mad, og du må spise så meget du kan.

For Johnny Helholt startede mødet med kristendommen med et gratis måltid mad

– Sådan en invitation siger man ikke nej til, når man er på S.U., fastslår Johnny Helholt, der skyndte sig at sige ja og på den måde stiftede bekendtskab med Københavnerkirken, en luthersk frimenighed på Amager.
Her mødte han nogle mennesker, der var anderledes end dem, han tidligere havde mødt, og derfor meldte han sig til et introduktionskursus i kristendom, som kirken tilbød.
– Jeg kom med i en gruppe, hvor vi havde nogle interessante debatter. Jeg ved ikke, hvad de andre tænkte, for jeg er sømand, og jeg har et ret farverigt sprog, når jeg bliver engageret i en debat. Jeg formåede vist at sige både Gud, Fanden og helvede i samme sætning, og jeg kan huske, at de stirrede målløst på mig, fortæller Johnny.
I forbindelse med kristendomskurset deltog Johnny i et weekendmøde, hvor præsten prøvede at forklare, at Helligånden boede inden i ham.
– Jeg troede, det var ligesom i Star Wars, men fik at vide, at det havde noget med dåben at gøre, forklarer Johnny, som efter lejren begyndte at læse i Bibelen. Fra ende til anden.
– De første 200 sider var ekstremt tørre, men de blev bedre, da jeg læste dem anden gang.
For tiden bor Johnny i England, hvor han kommer i en kirke, men hver gang han er hjemme, dukker han op i Københavnerkirken.
– Uanset hvad man gør, er man velkommen. Det har jeg lært meget af selv, siger han.