Arrangør kommenterer Hinns udgifter

Arrangøren af Benny Hinn-møderne i Forum i 28.-30. april afviser anklager om overforbrug i forbindelse med konferencen.

Benny Hinn ventes at komme til Danmark i august for at undervise præster og ledere – uanset mediernes negative omtale

Asbjørn Kristiansen er en tilfreds mand. Han har stået som arrangør af et af de største kristne arrangementer i flere år, møderækken med Benny Hinn i København.
– Det overgik alt, hvad jeg havde forventet, siger Asbjørn Kristiansen.
Han var især grebet af de mange, som på møderne valgte at tro på Jesus.
– Jeg tænke på alt, vi havde hørt fra de folk, der var skeptiske, og så kom der så suveræn en oplevelse. Det kunne slå enhver kritiker ud.

Kritik af Benny Hinn

Og kritik var der. I forbindelse med møderækken bragte Danmarks Radio en meget negativ omtale af Benny Hinn. Her blev den amerikanske prædikant blandt andet præsenteret som en hypnotisør, der lever et liv i luksus.
Hvordan påvirkede det jer med den negative omtale af Benny Hinns forbrug?
– Med hensyn til DR’s måde at håndtere det, har jeg spurgt to journalister, hvoraf den ene er mediekonsulent. Begge siger, at hvis DR eller en anden instans ville, så kunne de sable os fuldstændig ned. Der ville være stof nok til, at de kunne gøre det, siger Asbjørn Kristiansen.
På den baggrund har han selv valgt ikke at reagere overfor mediernes omtale.

Uvidende om priser

Asbjørn Kristiansen kender ikke personligt til, at der skulle være forgået et overforbrug i forbindelse med konferencen i København.
– Ud fra det, vi har stødt på, så er der ikke noget som helst, som har mindet om det, siger Asbjørn Kristiansen.
Hvad siger du til, at Benny Hinn boede i en suite på Hotel Mariott, der koster 20.000 kr. pr. nat?
– Gjorde han det? Jeg er arrangør af det, og jeg ved ikke præcis hvor han boede, forklarer Asbjørn Kristiansen.
Det er Benny Hinns egen organisation, der har stået for al booking af hoteller m.m.
– Jeg oplyste dem fire forskellige hoteller, de kunne vælge imellem. Hvad det har kostet, om han har fået det til halv pris eller gratis, det rager mig en høstblomst.

Fik selv tilbud om suite

Asbjørn Kristiansen forklarer, han op til konferencen selv blev kontaktet af et hotel, som ville forære ham og hans kone overnatning i en luxus-suite.
– Vi skaffede jo kunder til dem, uden dog at have en aftale med dem. De sagde så: – Må vi have lov til at give dig og din kone en suite i de dage, konferencen foregår. Det lød fristende, men vi havde allerede et almindeligt værelse. Vi tog ikke imod det, siger Asbjørn Kristiansen og tilføjer:
– Hvis tingene hænger så løst, at vi i stedet for at have betalt for et almindeligt værelse kunne have fået en suite, hvorfor kunne Benny Hinn så ikke have fået det.

Vil ikke klage til Hinn

Har I overvejet at tage emnet op overfor Benny Hinn?
– Vi er ikke så tæt på ham, at vi har mulighed for at have en dialog om det, siger Asbjørn Kristiansen.
– Vi har fået hans reaktion på den kritik, der har været i den amerikanske presse, siger Asbjørn Kristiansen.
Her har Benny Hinn valgt ikke at svare på kritikken i medierne.
– Men hvis der virkelig er så vanvittigt et overforbrug, burde der være nogle, som er tæt på, som skulle sige noget til ham, siger Asbjørn Kristiansen.

Forberedt på kritik

Hvad angår indholdet i møderne, mener Asbjørn Kristiansen ikke, der er noget at udsætte.
– Vi sørgede for, at der sad teologer i salen, som skulle vurdere os, og seks uddannede læger skulle tjekke at alt foregik på en god måde, forklarer Asbjørn Kristiansen.
– Vi havde valgt at behandle Benny Hinn på denne måde, fordi vi vidste, der ville komme kritik. Der er ikke nogen forkyndere i Danmark, der ellers bliver behandlet sådan.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Til Danmark igen

Under konferencen i Forum nævte Benny Hinn fra talerstolen, at han planlægger at komme igen til august. Planen er, at han vil undervise præster og andre kirkelige medarbejdere.
Asbjørn Kristiansen bekræfter, at man er i færd med at booke en konferencesal i Aalborg, Århus eller København et par dage i den sidste halvdel af august. Formentlig d. 23.-24. eller 27.-28. august.