600 til bøn på Rådhuspladsen

Hundredvis af danskere deltog i årets ”Global Day of Prayer” i strålende pinsevejr.Pinsedag samledes 600 mennesker på Rådhuspladsen i København i strålende solskin til musik, lovsang, dans og bøn – og der blev virkelig sunget, danset og bedt. På samme tidspunkt var mere end 400 millioner mennesker i 198 lande samlet til verdensomspændende bøn, fordi pinsedag er udråbt til Global Day of Prayer.
På Rådhuspladsen blev der først og fremmest bedt for kirkerne i Danmark, for vort land og for resten af verden. Enhed mellem kirkerne var en væsentlig del af bønnerne for kirkerne.

Bad for rigsfællesskabet

Børnene, familierne og politikerne fyldte meget i bønnerne for Danmark. Men rigsfællesskabet mellem Danmark, Grønland og Færøerne blev ikke glemt. Mellemøsten og især Israel fyldte meget i bønnerne for verden, men også verdens nød blev der bedt for.
Midt på Rådhuspladsen var opført en mur, hvor man kunne hæfte bedeemner på, og mange kom forbi og bad for disse bedeemner.
Rundt omkring på pladsen blev der viftet med masser af danske flag, men også det grønlandske og det færøske flag var med.

Kristen folkefest

Det var en kristen folkefest, en manifestation af bøn for Danmark og verden, som vi var vidne til. Et oplagt sted for TV-avisen at have været med, men de glimrede ved deres fravær.
Det var vigtigere at fortælle i dagens TV-avis, at 2500 danskere er konverteret til islam, mens kun 700 muslimer er konverteret til kristentroen. Men på Rådhuspladsen bad man for muslimerne.
Dagen sluttede med israelsk folkedans til sangen og proklamationen: I dig er livets kilde!
I 2007, 2008, 2009 og 2010 bliver der igen Global Day of Prayer pinsedag.

Læs også om Valdamarsdag – da vi fik flaget d. 15. juni