Pelé betyder ’MIRAKEL’

Fodboldlegenden Pelé har sommetider spurgt Jesus om årsagen til sin egen succes.

Med sine tre VM-sejre har Pelé indskrevet sig i fodboldhistorien som en af de største talenter nogen sinde

– Sommetider beder jeg Jesus: ”Mand, forklar mig lige, hvorfor jeg har haft så meget succes? Hvorfor blev jeg udvalgt? Jeg forstår det ikke”.
Det fortæller den aldrende fodboldstjerne, der af mange huskes for sine tre VM-sejre med Brasilien i 1958, 1962 og 1978 til den engelske avis ”New Life”.
Pelé, der har haft en lang og fantastisk karriere både på og udenfor fodboldbanen, har altid Gud med i sine overvejelser, når han f.eks. skriver under på en sponsor-kontrakt.
Han har afvist mange sponsorer i tidens løb:
– Jeg forsøger altid at respektere andre mennesker og elsker at tale med folk – så derfor vil jeg kun markedsføre gode ting, selvom jeg kunne have tjent mange penge på alkohol osv.

Kælenavn stod i Biblen

Fodboldspilleren og H. C. Andersen-ambassadøren, der blev født med navnet Edson Arantes do Nascimento, var som barn ikke begejstret for sit nu verdensberømte kaldenavn Pelé. Faktisk bad han sine venner om ikke at bruge navnet.
Det var først, da en teolog opdagede, at Pelé er det hebræiske ord for mirakel, at han godtog navnet, som har fulgt ham lige siden.
Til sommerens fodbold-VM i Tyskland er Pelé dog ikke med som spiller, men som kommentator.
New Life / Tore

Læs mere om WM