Efterlysning: Et varigt kærlighedsforhold

Nicky Gumbel:
Engelsk advokat, præst og forfatter

Freddie Mercury, forsangeren i rockgruppen Queen, som døde i slutningen af 1991, skrev i en af sine sidste sange i ’The Miracle’-albummet: ”Ved nogen, hvorfor vi lever?” På trods af den kendsgerning, at han havde samlet sig en enorm formue og havde tiltrukket tusinder af fans, indrømmede han i et interview kort før sin død, at han var forfærdelig ensom. Han sagde:
– Du kan have alting i verden og stadig være det mest ensomme menneske, og det er den mest bitre form for ensomhed. Succes har gjort mig forgudet af verden og givet mig millioner af pund, men den har afholdt mig fra at have det, vi alle har brug for – et varigt kærlighedsforhold.
Han havde ret, når han talte om et ”varigt kærlighedsforhold” som det, vi alle behøver. Alligevel vil intet menneskeligt forhold tilfredsstille os fuldstændigt. Det kan heller ikke være fuldstændig varigt. Der vil altid mangle noget. Det er, fordi vi blev skabt til at leve i et forhold til Gud. Jesus sagde, ”Jeg er vejen.” Han er den eneste, som kan bringe os ind i det forhold til Gud, som vil vare ved for evigt.
Da jeg var barn, havde min familie et stort sort/hvidt fjernsyn. Vi kunne aldrig fa et rigtig godt billede; der var altid ”sne” på, og det plejede at flimre. Vi var meget glade for det, fordi vi ikke kendte andet. En dag fandt vi ud af, at vi havde brug for en udendørs antenne! Pludselig fandt vi ud af, at vi kunne få klare og tydelige billeder. Vor tv-oplevelse var som forvandlet.
Et liv uden et forhold til Gud gennem Jesus Kristus er ligesom fjernsynet uden den udendørs antenne. Nogle mennesker ser ud til at være lykkelige, fordi de ikke indser, at der findes noget bedre. Når først vi har oplevet et forhold til Gud, burde formålet og meningen med livet være klar. Vi ser ting, som vi aldrig før har set, og det ville være fjollet at ønske at komme tilbage til det gamle liv.
Vi forstår, hvorfor vi blev skabt.

Nicky Gumbel er uddannet i jura og teologi. Han var tidligere sagfører, men er i dag præst ved Holy Trinity Brompton, en engelsk statskirke i London. Han er forfatter og bagmand til Alpha-kurset, det kursus i kristendom, som anvendes med stor succes over hele verden. Denne artikel er fra bogen ”Livsvigtige Spørgsmål”, som danner grundlag for Alpha-kurset.