Menighedens håb er Guds muligheder

950 ’missionsforbundere’ var samlet i Kolding om temaet: Gud giver håb!Det Danske Missionsforbund – børn, unge og gamle – har været samlet til sommerstævne i Kolding omkring fællesskab, lovsang, forkyndelse, undervisning.

Lovsangsteamet på scenen i Kolding, hvor Missionsforbundet holdt sin konference

Den sidste aften sagde pastor John Nielsen fra Bethaniakirken i Aalborg:
– Guds muligheder er menighedens håb. Hver eneste dag hører vi om mørkets fyrstes sejre. Mord, selvmord, krige, kriminalitet m.m. Hvornår skal vi høre i pressen om Guds sejre. Vi oplever Guds sejre overalt, men de finder sjældent vej til medierne. Men menighedens håb bygger ikke på mediernes opmærksomhed, men derimod på Guds muligheder. Gud har al magten i himmel og på jord og når vi følger Gud på hans ord, som vi møder det i Bibelen, så udløses Guds muligheder og det er menighedens håb.

Håb trods alt

Håb var det gennemgående tema. Missionsforstander Peter Götz sagde i sin konferenceprædiken:
– Midt i ondskabens og voldens verden kalder Gud os til at være fredsstiftere og fredens personer, at bringe håb og han spurgte: – Vil du satse dit liv, din tid, dine midler til at bringe håb til dine omgivelser? Kalder vi os kristne og måske endda Jesu efterfølgere, ved jeg ikke en gang, om vi har noget valg, hvis vi ønsker at være troværdige.

Blandt vikinger

Sommerstævnets hovedtaler ved bibelundervisningen om formiddagen var Bernard Brown fra England, der sammen med sin kone Allison har fået et kald til at være en vækkerrøst i Skandinavien blandt ”de gamle vikinger”.
Hans budskab var et kald til Guds folk om at komme ud af det tørre land og begynde at leve livet ved de levende vandstrømme, så vækkelse bryder løs i hele Skandinavien.Han lagde megen vægt på, at vi må tage Bibelens tale alvorligt og leve efter Guds ord. Der må være forskel på de kristne og verden, hvis evangeliet skal have gennemslagskraft.

En kirke i mission

Missionsforbundet er – uden for Danmarks grænser -engageret i mission i Ghana, Rumænien, Grønland og Thailand og det blev der sat fokus på mandag formiddag i ord og billeder og med mange vidnesbyrd om, hvad Gud gør gennem mennesker blandt mennesker.
I Ghana er man engageret i børnehjemmet Fathers Homes Care, hvor man støtter forældreløse børn og børn, der bliver samlet op fra gaden.
I Rumænien støtter man Cornel Pascu og hans danske kone, der virker i og gennem det rumænske Missionsforbund i fattige områder.
I Grønland har Missionsforbundet nu været engageret i 25 år, og det blev markeret på stævnet. Det begyndte som et kristent, socialt arbejde blandt børn og unge og gennem de 25 år har man haft kontakt med rigtigt mange. Mange valgte at fortsætte, da de blev voksne og i dag er der en levedygtig menighed, der allerede har sprængt rammerne.
I Thailand er Missionsforbundet engageret på flere felter. Fredens Stemme, en radiostation i Chiengmai i Nordthailand. I slumarbejde i Bangkok. Blandt burmesiske flygtninge på grænsen til Thailand. De hjemvendte volontører Cecilie Nielsen og Jeanette Bjørsted fortalte meget levende sammen med thailandske Nitaya om det store arbejde, der udføres.

Mission i Danmark

Maria og Martin Morfjord orienterede om et nyt missionsprojekt i København blandt universitetsstuderende, hvor Maria og Martin vil søge at være ”kirke på stedet”. Ikke i en bygning, men kirke, der hvor mennesker er.
Bjarne Nederby Jessen udfordrede menighederne til at komme i gang med integrationsarbejdet i menighederne. I Grindsted og Aalborg er man rigtigt godt i gang, og i Frederiksværk er man på vej. Det handler om at bygge bro mellem mennesker og kulturer og lade sig berige af kristne, der kommer til os fra de lande, hvortil vi gennem mange år har sendt missionærer.

Islam og kristendom

I årets seniorcafé blev der sat fokus på islam og kristendom. Elisabeth Krarup de Medeiros fortalte om de muligheder, kirkerne og de enkelte menigheder har for at rumme ikke-etniske danskere og emigranter og for at møde muslimer med evangeliet.
Naser Rezaei fra Pinsekirken i Århus fortalte om, hvordan han som muslim blev kristen, og hvad det har betydet for hans liv.
Adnan Dahan, kristen flygtning fra Irak og tidligere konsulent i UNICEF og universitetslektor i Bagdad fortalte om at tilhøre en minoritet i et land med et overvejende muslimsk flertal og om muslimsk tro og baggrund.
bnj+red.