Teenagere drevet af en passion

Pinsekirker fra hele landet var samlet til den årlige sommercamp i Mariager. Omkring 400 teenagere på Pinsevækkelsens sommercamp havde deres egen hal, hvor den unge passion fik lov til at folde sig fuldt ud – og det var uden at blive bedt om at skrue ned for musikken.

De unge myldrede frem for at deltage i lovsangen

Temaet for pinsekirkernes sommercamp i Mariager var i år ”Drevet af en passion”.
Det gav overskrifter på møderne som ”passioneret efterfølgelse”, ”passion for mission” og ”at brænde uden at brænde ud”.
Ifølge talsmanden for campen, Jan Due Christensen, havde man fra camp-arrangørernes side et ønske om at ”hæve temperaturen i kirkerne”.
– Er der behov for det?
– Vi er ikke tilfredse med, hvor vi er. Og vi ved jo, at når noget skal ske i Guds rige, så begynder det altid inde i vores hjerter, siger Jan Due Christensen.
Vi vil gerne se en ny pioner-ånd bryde frem og give ringvirkninger ude i samfundet.
Derfor vil vi også gerne give gode vækstbetingelser for de unge. Vi bruger sommercampen som en træningslejr for unge ledere, siger Jan Due Christensen.

Ung passion

På et aftenmøde hos de unge i aldersgruppen 12-17 år var passionen i den grad synlig. Teenagerne havde fået deres egen hal, hvilket blev udnyttet til fulde.
Det var overvældende at være vidne til, hvordan f.eks. lovsangsgruppens opfordring til de unge om at komme op foran scenen blev fulgt. I næsten en akkord lød lyden fra de unge, der rejste sig fra stolene og løbende maste sig op foran scenen.
Denne aften var der ikke plads til at være en fraværende og lad teenager. Mødet og musikken var sammensat med fuld identifikation for målgruppen. De unge sang og hoppede, mens de synligt nød at tilbede Gud på deres egen måde. Det var tankevækkende og herligt at se den frihed og begejstring, der lyste over deres ansigter. Til eftermødet var der også mange unge, der benyttede lejligheden til at gå frem til forbøn.
– Mange unge bruger campen på at få ryddet op i deres personlige liv, fortæller en ungdomsleder.