Himmelsk Make-over

Jeanette Rolighed har altid været kvindelig. Men først da hun kom til England, lærte hun at opføre sig som en kvinde. Her fortæller hun, hvordan Gud vendte op og ned på hendes liv.

Gud brugte en soldat til at gøre mig til kvinde, siger 23-årige Jeanette Rolighed.

Jeanette Rolighed er en meget udadvendt pige, som hun sidder overfor mig og snakker. Det er hun i hvert fald blevet. Hun forklarer mig, at hun ikke altid har været sådan. For bare få år siden var hun helt anderledes.

Fra drenge-rolle til feminist

Hvordan var du anderledes?
– Man kunne ikke se, jeg var en pige. Jeg klædte mig som en dreng, gik som en dreng, opførte mig meget maskulint, og i det hele taget brugte jeg ikke mine kvindelige sider.

– Hvorfor følte du ikke for at stå ved dit køn?
– Det skyldtes, at jeg som 13-årig blev udsat for et overgreb af en mand, som var tillidsperson i min hverdag. Og for at skjule, hvad jeg havde været igennem – som et slags forsvar – gemte jeg pigen i mig væk.

– Hvordan kom du så ud af drengerollen?
– Jeg kom på soldaterhjem, og der mødte jeg en soldat, som Gud brugte til at ændre mit liv. Og det må have været Gud, for jeg havde dårlige oplevelser med tilknytning til mænd.
– Vi bliver enige om, at når Gud kan bruge et æsel, så må han også kunne bruge en mand.
Jeanette fortæller, hvordan soldaten kom til at fylde meget i hendes hjerte. Han fik sat skub i nogle ting. Jeanette beretter sørgmodigt om sit forhold til Jesus på det tidspunkt.
– Jeg troede vel, at han var der… Men jeg var for optaget af mig selv og mine egne komplicerede følelser på det tidspunkt.
Jeg burde have brugt ham – det svære er ikke at tro ham, men at bruge ham rigtigt. Det er ikke uden grund, Jesus opfordrer os til at lægge alle vores byrder og bekymringer hen til ham.

Gud ledte Jeanette ad nye veje

Jeanette er nu kommet Gud nær, men hun er overbevist om, at hun aldrig var kommet ham så nær, hvis han ikke havde sendt inspirerende mennesker på hendes vej. Da hun var færdig på soldaterhjemmet, startede hun i hæren.

– Jeg var der kun en måned. Jeg havde det for dårligt psykisk. Og Gud havde nok også en mening med at lukke den dør for mig.
Hun besluttede sig for at prøve noget helt andet. Sammen med en veninde tog hun til England for at opleve noget nyt.
Da den hårde, men sårbare pige kom til England, fik hun nogle venner, der fik hende til at indse hendes kæmpe behov for Jesus.
– Jeg kan nu se, at Herren har en mening med alt. Jeg var så vred på mænd og så vred på Gud førhen, fordi min udvikling gik i stå som 13-årig, og det syntes jeg ikke var spor fair!
På grund af ”så lidt” gik hele mit liv på standby i årevis. Det kunne jeg bestemt ikke se nogen mening med dengang, men det kan jeg nu.
På en forunderlig måde har Jesus hjulpet mig ud af de forvrængede forhold.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selvværd er for lidt værd uden Gud

Det er ikke småting, vores hovedperson har været udsat for. Derfor har hun også set en psykolog, og hun ser stadig terapien som en af Guds redskaber.

– Savner du den gamle Jeanette Rolighed?
– Ulempen ved at være kvinde er jo, at man tænker noget mere over, hvordan man ser ud. Og jeg kan godt savne bare at være helt ligeglad med det, griner Vero Moda pigen, men tilføjer straks:
– Nej, jeg savner ikke det gamle! Jeg har det langt bedre indeni nu.

– Hvad er din opfordring til andre, der er trætte af deres livsstil og gerne vil have Guds forunderlige make-over?
– Hav Gud med i alt! Der findes mange øvelser for at få selvværd, som er værd at sætte sig ind i, og det har hjulpet mig rigtig meget. Men mit overordnede råd er, at du skal have Gud med i alt. For selv når du ikke mærker ham, så er han der og ønsker at hjælpe dig. Desuden har jeg lært, at det er vigtigt at takke ham bagefter, for det glemmer man let…


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis du har været igennem en forunderlig forandring eller kender nogle, der har, så skriv til undersolen@gmail.com, så historien kan komme frem i lyset som et vidnesbyrd om Herren.