Ren energi i tanken

Allyson Felix blev i 2005 verdensmester i 200 meter sprint. Men det vigtigste for hende er at kunne ære Gud med sit løb.Hun bruger ikke doping, men som noget helt naturligt beder hun til Gud, når hun stiller op til et løb.

Allyson Felix’ rene eksempel er præcis, hvad der er brug for i en sportsverden fyldt af doping­skandaler

20-årige Allyson Felix fra Los Angeles takker – som så mange andre amerikanske sprintere – Gud, når hun bliver interviewet efter et løb.

Gud skal have al æren

Men for hende er det vigtigt ikke kun at have Gud på læben i sejrens stund. Nej, det handler om at leve hele sit liv for ham. Også hvis man taber. Også uden for rampelyset.
Allysons far er præst, og hun inviterer gerne pressen med i kirke i sin hjemby.
– Jeg tror, Gud bruger mig … og han er den eneste grund til, at jeg er her som verdensmester, siger Allyson.
Men det gælder ikke kun, når hun vinder.
Det er hele grundlaget for min løbekarriere, at lige meget hvordan det går, kan jeg bruge det til at ære Gud.

Løber for at vinde

Ingen skal dog være i tvivl om, at Allyson Felix løber for at vinde. Lysten til at vinde er ikke mindre hos hende end hos dem, der bruger steroider for at nå målet, men Allyson løber med ”ren energi” i tanken.
Ud over at arbejde hårdt på sin sportskarriere, prioriterer hun at studere Bibelen og uddanne sig til lærer. Hun har også startet en bedegruppe for atleter. Hun går ikke fra dør til dør for at missionere blandt andre atleter, men håber, at måden, hun er på, kan tiltrække nogen.