Velkommen til Lille Ib

Thomas Teglgaard har indenfor andagtsbogsgenren bedrevet en lille sag – heraf navnet – Lille Ib. Lille Ib er med sine 31 stykker en forløber for Ib, der indeholder 365 stykker og udkommer senere på året. Thomas Teglgaard tager i de 31 andagter afsæt i tekster fra Det gamle Testamente og præsenterer dem i kronologisk rækkefølge.
Bogens stykker er et udpluk af de frasorterede fra Ib. Nogle gange forstår man, hvorfor netop disse er sorteret fra, og andre gange oplever man, at man befinder sig midt i et skatkammer og bare kan øse af herlighederne.
Oftest formår Thomas Teglgaard nemlig både at komme uden om sproglige klichéer, anvende et letlæseligt sprog, der henvender sig til hele familien, og delagtiggøre læseren i sine både vedkommende, personlige og bestemt ikke kedelige tanker.
Bogen giver nogle herlige aha-oplevelser, anledning til refleksion, men også en gang imellem en skuffelse over at projektet ikke helt lykkes, idet Thomas Teglgaards tanker og sproglige udtryk indimellem drukner i forudsigelighed og det-hører-sig-til-en-ordentlig-andagtsbog-afsnit.
Det overordnede indtryk, Lille Ib efterlader, er både i sproglig og indholdsmæssig henseende dog ganske livsbekræftende og positivt. Finder man andagtsbøger kedelige, upersonlige eller sprogligt uheldige, er Lille Ib den rette bog til at genfinde glæden over denne genre.
Derfor et stort velkommen til Lille Ib – den perfekte bog til fx rejsetasken.

Thomas Teglgaard:
Lille Ib • 70 sider
49,95 kr. • Lohse