Jul på DR2 med De Ti Bud

Det kristne budskab holder for alvor sit indtog i program-fladen i juledagene. Foruden julegudstjenesten fra Framlev Kirke sender DR2 blandt andet den berømte klassiker ”De Ti Bud”.

DR2 sender Cecil B. De Milles berømte filmatisering af israeliternes udvandring af Egypten.

Hvor december måneds juleprogrammer indtil nu har haft mest fokus på nisser og julegaver, holder det kristne julebudskab for alvor sit indtog i juledagene.
Det første højdepunkt er julegudstjenesten juleaften, som i år sendes fra Framlev Kirke i Jylland. Det er kirkens præst Lea Norup, der skal prædike over juleevangeliet.

De klassiske bud

Et andet højdepunkt er anden juledag, hvor DR2 sender den store filmklassiker ”De Ti Bud.” Filmen præsenterer den bibelske beretning om Moses og israeliternes udvandring af Egypten:
Da den egyptiske farao beordrer alle israelitiske førstefødte drengebørn dræbt, sætter Moses’ mor ham ud på Nilen i en sivkurv. Faraoens datter Bithiah redder ham og opfostrer ham som sin søn.
Da hans herkomst bliver afsløret, bliver Moses udvist af Egypten. I ørkenen viser Gud sig for Moses og beordrer ham til at vende tilbage til Egypten og befri de tolv israelitiske stammer. Da han sejrrigt har ført sit folk ud af Egypten, modtager Moses De Ti Bud som leveregler for sit folk.
Selv om filmen er fra 1956, fremstår den som et flot stykke filmkunst, der med en god portion kunstnerisk frihed fortæller et stykke traditionel bibelhistorie.

Sendes på DR2 tirsdag den 26. december kl. 14.00.