Juledekorationer uden ler og gran

Jul er en dejlig tid, en tid fuld af traditioner… en tid fuld af gentagelser. Juledekorationer hører julen til, den obligatoriske samling af lys, tørt gran, mos og ler kommer man ikke uden om, eller gør man…Her kommer Udfordringen med et bud på, hvordan man kan lave nogle anderledes og meget dekorative juledekrationer, helt uden gran og ler.
Til denne dekoration er der brugt husløg, granatæbler, kanelstænger, kastanjer i skal og en håndfuld pecannødder. Hjertelysene har jeg fundet hos den lokale blomsterhandler, og de er placeret i tyrkiske teglas fra mine private gemmer.
Når man skal lave en dekoration som den her, handler det ikke om at gå ud og købe sig fattig i smarte lys og dyr pynt, det handler om at bruge det, man har… Kastanjerne samlede jeg i efteråret sammen med mine små søskende, og teglassene er købt i ”Basar Vest” af en dreng, der helt sikkert ikke var gammel nok til at stå i en butik, men som til gengæld kunne sælge sand i Sahara. Kanelstængerne er genbrug fra sidste år, men de dufter stadig lige dejligt af jul. Granatæblerne er købt hos en lille grønthandler, og da jeg kom hjem med dem, fik de en gang sølvglitter. Granatæbler er gode at bruge, da de kan holde sig friske rigtig længe og har en utrolig flot farve, og en dejlig detalje er, at de på toppen har en lille krone, som kan minde os om den konge, som vi fejrer her i julen.
Annika Kvist Grønhøj