Hvorfor lukke programmet Ved Dagens Begyndelse?

Velkommen til 2007 efter en mediejul af proportioner.

Kommentar af
Finn Andersen, direktør i KLF, Kirke & Medier

Desværre fortaber opmærksomheden omkring gudstjenester i DR-kirken, Matador, Krøniken og mange andre højdepunkter sig i utrolig mange gamle film og genudsendelser.
Udsigterne til 24x7x360 timers tv på hundredvis af kanaler og forskellige medieenheder er ikke opløftende, når genudsendelser, pjat og ligegyldigheder kommer til at eksplodere.
Samtidig forhindrer DR Radio tankevækkende radio ved at lukke programmet ’Ved dagens begyndelse’!
’Tiden er ikke til det’, udtaler programledelsen. Hvem bestemmer, hvad tiden er til? Er det DR’s egne diskussioner, lyttertal eller er der ført en fornuftig dialog med lytternes repræsentanter? Hvis en ændring var ønskelig, hvorfor fik vi så ikke en dialog om den?
Der tales om ’flow’ – med det rigtige flow bliver lytterne på kanalen. For mig lyder det som om, det bliver programmer uden kant. Kant på flere måder! Og dermed bliver DR Radio bare én i mængden – og ikke én, der gør det anderledes, som den så gerne vil. Er der så ikke netop brug for et lille program som ’Ved Dagens Begyndelse’ til at stoppe op og overveje tid, sted og liv?
De gode forsætter, som vi alle søger i starten af et nyt år, kunne være at give forbrugerne medier med mening og indhold. 17 repræsentanter fra KLF, Kirke & Medier, der nu er tiltrådt i DR’s 11 regionale dialogfora, vil netop arbejde for dette.