Ny landsleder i Willow Creek

Da Martinus læste Willow Creeks bog ”Smittende tro” måtte han hele tiden vende tilbage til afsnittet om, hvad vi bruger vores liv til. Han brænder for at løfte ledere et trin op i dygtighed.

Martinus Nielsen

Den 49-årige landsleder blev født på landet helt ude ved vadehavet i Skast ved Bredebro (Sønderjylland) som nr. 2 i en søskende flok på fire børn.
Han er handels- og bogholderuddannet, og blev leder af et byggemarked, efter en tur omkring Luthersk Missionsforenings højskole i Hillerød. Men da Kristelig A-kasse startede op i Esbjerg, blev han afdelingschef, og fem år senere landsformand for Kristelig A-kasse. Inden han stoppede i 2002, havde han oplevet en vækst i opbygningen og udviklingen af organisationen fra 40.000 i 1987 til 160.000 medlemmer i dag.
Efter 10 år som bedemand, har han nu igen lyst til at blive leder i en landsdækkende organisation. Og Willow Creek konferencerne satte ham i brand for visionen om at støtte den lokale kirke, som verdens håb.
Martinus har rod i Luthersk Mission, men i Randers blev Indre Mission tilhørssted, indtil han var primus motor i at få etableret Kronjyllands Valgmenighed i 1996. Her var han kirkens første formand frem til 2002. Nu er han leder af cellegruppearbejdet og coacher cellelederne i kirken.

Døde af kræft

Han er i bestyrelsen for Agape og Djurslands Efterskole. Når han skal være helt sig selv, kan du finde ham ved kysten med en fiskestang eller om morgenen, når han nyder turen med miniature-gravhunden Cavan.
Martinus har det bedst, når han kan være sammen med andre mennesker og dele livets udfordringer med dem f.eks. som cellegruppeleder.
– Tænk, at andre vil dele det tunge med mig, så vi sammen kan gå et stykke livsvej, siger han. På Skovgårde bibelcamping og i kirken bliver han og hustruen Annette brugt til sjælesorgssamtaler og førægteskabelig rådgivning.
Hans første kone Alis døde af kræft i 1990, tre år efter sønnen Jonas blev født. Inden havde de adopteret koreaneren Jakob (20 år). Desuden har han døtrene Maria (12) og Tina (13) med Annette.

Bundsolid og fair

Hans samarbejdspartnere beskriver ham som meget dygtig i lederopgaver og med masser af idéer. Han er rigtig god til at få noget godt ud af andre og give plads til forskellighed. Selvom han går forrest, sætter han folk fri under ansvar til at gøre det de er bedst til.
Willow Creek Danmark får en meget nærværende og utrolig fair landsleder. En gentlemand der har blik for andre, og gerne selv går af vejen for at andre trives, selvom det koster noget for ham selv.
– Jeg vil bruge Willow Creek til at samle kirkerne i landet uden, at vi bliver én kirke, siger han og glæder sig til at servicere det danske kirkeliv, så kirker og menigheder både ansatte og frivillige kan blive dygtiggjort i deres tjeneste og nå ud over deres egen tærskel.
Henrik Nordborg