Bogtema
Gode bøger nedsat igen

Som vanligt er der noget at komme efter på årets store bogudsalg, der begynder 1. marts.Årets store bogudsalgskatalog indeholder 599 numre. Syv af disse mener jeg at kunne fremhæve specielt – for evt. interesserede.To af titlerne har jeg haft den fornøjelse at anmelde og anbefale i Udfordringen:
Bekymringen rundt. Fin bog om, hvorfor vi bekymrer os, og hvad der bekymrer os – og om bekymringens modsætning: livsmod. Før 199 kr. Nu kun 39 kr.!
Helge Haystrup: Ånden flyver over sletten. At denne kristeligt særdeles tankevækkende, inspirerende og hori-sontudvidende „kultur-filosofiske“ bog allerede bliver nedsat er temmelig overraskende! (Se min anmeldelse i uge 21, 2006.) Før 248 kr. Nu 95 kr.

„Store“ navne

Fire titler fremhæver jeg først og fremmest pga. navnene:
Dostojevskij. Hans forfatterskab går som bekendt for at være tungt, men det vil altid være „anstrengelserne“ værd at læse ham, også for Udfordringens læsere. Den roman, der er nedsat, er den mindst kendte af hans store romaner: En grønskolling hedder den i denne nyoversættelse; tidligere har den kunnet fås med titlen Ynglingen. Før 399 kr. Nu 169 kr.
Andersen. Et godt dansk navn – også i udlandet. Her har en mindre kendt Andersen skrevet om en verdensberømt: Andersen – en biografi hedder Jens Andersens biografi om H.C. Andersen ganske enkelt. Den udkom i forbindelse med den store 200-års fejring og er betegnet som den autoritative biografi. Fås både hft.: nu 249 kr. og indb.: nu 299 kr.
Hansen – mere præcist: Martin A. Hansen. Stor dansk forfatter med bl.a. indremissionsk baggrund. Men indrømmet: man skal virkelig være specielt interesseret for at læse de tre bind Kætterbreve med breve til og fra Martin A. Hansen til og fra dem, han var i kontakt med om tidsskriftet Heretica (= kætterier). Før 698 kr. Nu 299 kr.
Kierkegaard. Birgit Bertung har skrevet adskillige bøger om Søren Kierkegaard. Denne med titlen Kierkegaard – hvad vil han? udkom i 2005 og beskæftiger sig med hans dialektiske „metode“, som if. omtalen er noget overset – og jeg er så fristet til at spørge: Hvordan kan man så overhovedet forstå Kierkegaard? Før 198 kr. Nu 95 kr.
Den sidste titel er måske nok lidt „kontroversiel“:
Rune Engelbreth Larsen: Matrix og ulydighedens evangelium. Bogen præsenteres som en guide til Matrix-universet, og den udforsker bl.a. kultfilmenes religiøse baggrund. Filmene, som jeg tidligere har skrevet om her i avisen, har bl.a. også hentet inspiration fra det kristne evangelium. Før 128 kr. Nu 69 kr.

De kristne forlag

Det er kun Forlagsgruppen Lohse, der starter udsalget sammen med de „verdslige“ forlag den 1. marts. LogosMe-dia begyndte udsalget den 13. februar, Unitas den 20. og Credo den 26. februar.

LogosMedia

Olav Skjeveslands næsten „klassiske“ prædikenlære Broen over 2000 år – en bog for enhver forkynder, ja strengt taget enhver kristen om at forkynde Guds ord. Før 245 kr. Nu 98 kr.
Willem VanGemeren’s Fra Skabelsen til Det Nye Jerusalem er på alle måder en stor bog, som meget grundigt gennemgår hele frelseshistorien. Også den har jeg engang i en anmeldelse givet min varmeste anbefaling her i Udfordringen. Før 100 kr. Nu 50 kr.

Unitas

Lars Tjalve: Ringenes Herre og den bibelske fortælling. En god indføring i Tolkiens store eventyr og dens bibelske paralleller og med oplæg til, hvordan Ringenes Herre kan bruges som ramme om en konfirmand-weekendlejr. Helge Hoffmann skrev om den: „… kommer rimeligt godt rundt“ og „er lige i øjet til en lejr …“ Før 98 kr. Nu 48 kr.
Jens Ravn-Olesen: Rod, vækst og erkendelser. Jens Ravn-Olesen er et kendt navn fra Kristeligt Dagblad-sammenhæng. Bjarne Nederby Jessen sluttede sin anmeldelse af hans selvbiografi sådan: „Det har altid været fascinerende at være i Jens Ravn-Olesens selskab i Kristeligt Dagblads spalter, det er ikke mindre fascinerende i hans selvbiografi.“ Før 228 kr. Nu 68 kr.

Credo

Køn til debat. Bogen indeholder ni essays om køn, identitet og selvforståelse, der skal betragtes som bidrag til debatten om kønsidentitet, seksualitet og parforhold. Bjarne Nederby Jessen skrev i sin anmeldelse, at der her gives „livsnære, reflekterende og udfordrende bud på disse spørgsmål“. Før 210 kr. Nu 100 kr.
Bengt Pleijel: At overleve i Laodikea. I sin anmeldelse af denne bog om at overleve i „den sump, der hedder lunken kristendom“ skrev Erik Linow bl.a., at den er „velgørende anderledes“ og „en sjælden fængende og vedkommende læseoplevelse“. Før 210 kr. Nu 100 kr.

Lohse

Atlas over Bibelen og kirkehistorien gengiver ikke bare Gammel og Ny Testamentes historie i kort-form, men også hele kirkens eller kristendommens historie fra omkring år 100 til i dag. Det er lidt af en guldgrube af oplysende oversigter i kort, illustrationer og (lidt) forklarende tekst. Før 399 kr. Nu 199 kr.
Det succesrige forfatterægtepar Bodie og Brock Thoenes tre romaner Vand til vin, Brød fra himlen og Uskyldigt blod og med fællestitlen „Zions håb“ foregår på Ny Testamentes tid. Det er „romanfortælling og bibelfortælling på et meget højt niveau“, skrev Bjarne Nederby Jessen bl.a. om disse tre bind. Pr. bind – før: 299 kr. nu: 199 kr. Samlet pris nu: 499 kr.