Noas – nej Nordpolens ark

En kæmpe dybfryser fyldt med alverdens afgrøder skal sikre menneskehedens overlevelse efter dommedag.

Måske kunne Noa komme med nogle gode råd til den norske regering.

Før Gud sendte syndfloden over jorden, pålagde Han Noa at bygge en ark og redde to eksemplarer af alle verdens dyr fra vandmasserne. Da vandstanden faldt skulle Noa åbne dørene til arken og slippe alle dyrene ud på den øde jord, så de kunne fylde den med liv igen.

En katastrofesikker bankboks

Dette kunne se ud til at have inspireret Norges regering, der nu i samarbejde med Global Crop Diversity Trust og Verdensbanken vil til at bygge en slags bankboks, der skal fungere som en Noas Ark for afgrøder.
Boksen, der dybest set er en kæmpe dybfryser, skal være et forrådskammer for de overlevende efter en verdensødelæggende katastrofe.
Fyldt med såsæd fra tre millioner forskellige afgrøder skal den give de overlevende midlerne til at genopbygge jorden.
Placeringen og konstruktionen er nøje planlagt, så boksen kan overleve enhver katastrofe. På en ø 100 km fra Nordpolen skal den graves dybt ind i en dybfrossen klippe 130 meter over havets overflade, derved er den sikret både mod global opvarmning og oversvømmelser.
Så skulle der være overlevende efter den yderste dag, er alt hvad de skal gøre altså at tage en frisk svømmetur op til Nordpolens permafrost, klatre 130 meter op ad et snedækket bjerg og bryde igennem de eksplosionssikre døre, og så har de alt hvad de skal bruge for at genopbygge jorden.
Sidsel Ransborg