Stop tanken

Rigtig mange af os kender til det at ligge i sin seng og vende og dreje sig. Man kan ikke falde i søvn, fordi det kværner rundt i hovedet på en. De samme tanker eller spekulationer om og om igen. Til sidst er man ved at blive vanvittig af det, og man byder sig selv gentagne gange: ”nu VIL jeg altså ikke tænke mere på den REGNING”. Eller hvad det nu er. Og hvad sker der? Man tænker bare ENDNU mere på den regning. Og det er simpelthen, fordi vores hjerne ikke forstår negationer. På dansk betyder det, at vores hjerne simpelthen ikke forstår ”ikke”, men kun hører ordet ”REGNING”, og derfor giver hjernen regningen endnu mere opmærksomhed.
Lad mig illustrere det for dig.
Lige om lidt skal du lukke dine øjne, og så må du IKKE tænke på, hvilken farve den trøje du har på har. Fik du den? Du må altså IKKE tænke på farven! Gør det nu.
Hvis du har gjort, som jeg har beskrevet, vil du nu have erfaret, at det simpelthen ikke er muligt.
Derfor: næste gang, når du ligger i din seng og spekulerer på alt det, du alligevel ikke kan gøre noget ved – her fra din seng – så lad være med at sige til dig selv, at du IKKE må tænke på dit og dat.
Sig i stedet ”STOP” hver gang tanken dukker op. Gør evt. også noget aktivt for at tænke på noget andet – læs lidt i en bog, syng (eller nyn, hvis din ægtefælle ligger ved siden af og godt kan sove!) en sang, fortæl dig selv en vittighed osv.
Det virker!
Suh