Orlogsfartøj bliver nyt flydende sømandshjem

Orlogsfartøjet Y 302 ”Romsø” skal fremover tjene som flydende sømandshjem rundt om i de danske havne.Fartøjet, der blev bygget på Svendborg Værft i 1969, blev i marts købt af en erhvervsdrivende fond, der råder over penge fra salget af Østerby Sømandshjem på Læsø.
Det flydende sømandshjem er for tiden på værft, hvor det bygges om, så det passer til det nye formål. Derefter bliver det stillet til rådighed for Indenlandsk Sømandsmission, der i forvejen driver ni sømandshjem i Danmark og fire i Grønland.
Ifølge Indenlandsk Sømandsmission bliver det nye sømandshjem hjemmehørende på Læsø, men efter planen skal det også benyttes i andre havne, der ikke har et landfast sømandshjem, f.eks. Hirtshals og Grenå, oplyser Steen Andersen, der er kontaktperson for Fonden Østerby Sømandshjem.
Fartøjet ventes at være klar til præsentation i Østerby Havn i begyndelsen af juni.
KP