Den Bedste Ven – Kids for Jesus

Kids for Jesus, et børnekor med 60 børn fra Videbæk og omegn, har indspillet en CD med en blanding af lovsangsgospel, masser af rap og smukke, stille sange blandet med små finurligt sjove indslag. Typisk for Joachim Hejslet Jørgensens Amazing space-studie, hvor CD’en er produceret. Pludselig er der lejrbålsstemning med guitar og cikadesang, og som outro til en sang bliver der lige holdt en miniprædiken og læst et skriftsted op, som gentages igen og igen i baggrunden af koret. Eller hvad med en bette knejt, der fyrer den af på bas!
Det er folk, der er vant til at have børnemusik i hænderne, som står bag: Torben Callesen fra Karslunde.
Sangen »Den Bedste Ven« er blevet til ved snak i koret om mobning. Børnene har selv skrevet teksten og lagt melodi på sangen. De øvrige sange er skrevet af Torben Callesen, Signe Walsøe, Hans Jørgen Østerby, Kenneth Kühn m.fl. Enkelte sange er genopstået fra tidligere børne-udgivelser som f.eks. ”Syng glæden ud”, ”Englevagt”, Lille lam” og det dejlig ærlige nummer ”Lad dem elske hinanden” for børn fra hjem, hvor forældrene kan skændes… med den lille sløjfe i den bøn, der bliver læst ind over musikken: ”Tak fordi vi har det godt … selvom der lige har været indbrud hos mormor og morfar”!
Et ensemble fra Indre Missions big band JimJam lægger blæserarrangementer på nogle af sangene, og der er brugt masser af synth, tromme og akustisk guitar.
Det er en CD med et budskab, der er til at forstå for både børn og voksne om Jesus, den bedste ven.
Cd’en ligger vægt på børns udtryk frem for at bruge skolede, dygtige solister. Der er både lette og dog vældigt melodiøse sange, men også masser af svære raps med masser af relevant tekst for børn i skolealderen. Alle børn vil både musisk og åndeligt få glæde af denne vedkommende udgivelse med ikke mindre end 18 skæringer.
Henrik Engelbrekt