Anmeldelse
Casting Crowns skabte enhed

Det var levende, rørende og ærligt, da Casting Crowns den 12. og 13. juni gav koncert for 2500 mennesker i Århus Musikhus.

Onsdag aften lige inden koncerten havde jeg et eksklusivt interview med forsanger Mark Hall. Læs, hvad der kom ud af det i sommerudgaven af Udfordringen.

Da jeg tirsdag tog til Århus, til Casting Crowns koncert, havde jeg bestemt mig for ikke at arbejde, men bare tage til koncerten og nyde den.
Sådan gik det ikke. For jeg kan ikke lade være med at skrive om så fantastisk en oplevelse. Kald det en arbejdsskade – eller lad være.

Ægte lovprisning

Musikalsk skilte koncerten sig ikke væsentligt ud fra tidligere koncerter med kristne bands, men stemningen var helt anderledes. Måske skyldtes det, at folk ikke stod og skubbede til hinanden for at komme helt op foran, da alle pladser var siddepladser.
Men det er helt sikkert også bandets skyld. Forsanger Mark Hall sagde noget der var meget rammende for koncerten:
– Vi spiller ikke fra kirken, vi spiller for kirken.
Mange kristne amerikanske bands spiller ikke på kristne festivaller og lignende, fordi de ikke vil sættes i bås, og dermed udelukkes fra spillesteder. De ønsker at nå folk uden for kirken med deres musik.

Spiller for publikum

Casting Crowns spiller stort set kun på kristne festivaller og lignende, de er band for kirken og der er en meget stor forskel på koncertoplevelserne af de to typer bands. Casting Crowns spillede for publikum ikke til dem. Og de formåde at skabe et fælleskab om musikken, hvor alle var sammen om det vigtigste, nemlig at tilbede Gud.
Casting Crowns er et levende bevis på, at Gud ikke kalder de dygtige, men dygtiggør dem han kalder.
Det lå slet ikke i kortene, at Mark Hall skulle blive noget ved musikken.
Du kan læse mere om Mark og Casting Crowns i vores sommernummer, der kommer om to uger.
Annika