Ferie i udlandet
Felix vil sende folk til Irland

I år er Irland et nyt rejsemål hos Felix rejser. Israel sælger stadig godt.Som en nyhed i rejsekataloget arrangerer Felix rejser fra den 1. – 9. august en rundrejse på ”den grønne ø” – Irland.

Rejsedeltagerne til Irland skal blandt andet besøge det smukt beliggende Kylemore Abbey

Med store grønne vidder, stengærder, levende hegn, spredte bondegårde, græsmarker, tørveområder og et utal af sten byder Irland på en smuk og varieret natur. Det stiller nogle fysiske krav til rejsedeltagerne, da de skal gå en del, fortæller rejselederne fra Felix rejser, Dorte og Ole W. Jakobsen.
I byerne skal gæsterne træffe imødekommende mennesker og fornemme den katolske og keltiske baggrund, folkene lever i.
– Som danskere kan vi også blive holdt ansvarlige for vikingernes påvirkninger i landet, uden at det dog går ud over den gode stemning, fortæller Dorte og Ole W. Jakobsen.
På rejsen er også indlagt ture som kan tilfredsstille den åndelige nysgerrighed. Rejsedeltagerne begynder i den irske hovedstad, Dublin, hvor de skal bo de første par dage.

Evangelierne på gælisk

Blandt andet skal de besøge Trinity College, hvor de skal se ”Book of Kells”, der er fra det 8. århundrede og indeholder de 4 evangelier på latin og gælisk – det oprindelige irske sprog. Her bliver der også tid til et besøg i Christchurch Cathedral, og senere på rejsen besøger gæsterne det smukt beliggende Kylemore Abbey. Bygningerne fungerer i dag som pigeskole og bliver administreret af benediktiner-nonner. Stedet blev grundlagt i 1920.

Øvrige rejsemål

Udover Irland arrangerer Felix også rejser til mange andre destinationer. Turene til Israel sælger stadig godt. Muhammed-krisen er afblæst, fortæller rejseselskabet, som igen mærker en øget interesse for landet.
Den amerikanske præsident Bush besøgte for nylig Makedonien og anbefalede, at andre også rejste til det smukke land. Det kan Felix rejser kun være enige i. Den 15. – 22. juli arrangerer de en samlet rejse til Makedonien og Albanien. Rejseledere er Aase og Bjørn Leinum.
Schwartz