Ingen sommer uden sommercamp

Rigtig mange unge pakker rygsækken for at tage på en kristen sommercamp. Men hvad er det egentlig det er så fedt ved kristne camps? Det har vi spurgt nogle af dem, der skal afsted om. Sidsel Mine Ransborg fra Kolding
Jeg elsker at tage på sommercamp, fordi det er fantastisk at være en del af det fællesskab, der opstår, når flere tusinde mennesker samles for at være sammen om Gud. Til hverdag kan det godt være svært for mig at være åben for Gud og have fokus på ham. Derfor er det skønt at have en hel uge, hvor alt handler om at prise Gud, lære mere om ham og bare være i hans nærhed. Når jeg er på camp, slapper jeg helt af og lader op sammen med Gud. Jeg ville ikke undvære det!

Maria Guldager fra Odense
– Jeg synes, det er fedt at være på kristne lejre, hvor man kan være sammen i en kontekst, der ikke minder for meget om hverdagen.
– På sommercamps får man for det første hver dag serveret knivskarpe prædikener om vedkommende topics, fællesskab på tværs og lækker lovsang none stop!
– For det andet er det altid en chance for at komme lidt væk fra alt det, der kan virke uoverskueligt og tungt derhjemme. Når man bliver taget ud af sin egen virkelighed og sat ind i et intenst ”Jesus-fikseret” miljø – ja så er det svært at returnere som helt samme person.

Thomas Visby Larsen fra Mogenstrup
– Det er blevet en tradition for mig og mine venner, at vi slår os ned på Mørkholdt bibelcamping en uge i sommerferien.
– Jeg vil enormt gerne kunne sige, at når jeg tænker på bibelcamping, er det første, der popper op i mit hovede, alt det dejlige levende brød og levende vand, jeg skal have. Men nej, det er det ikke. Det første, jeg tænker, er hygge, masser af hygge, bestående af en kombination af Pepsi twist (smagen af sommer), en campingvogn, der med årene er blevet mere luxuriøs (set i lyset af, at de første enten manglede fortelt eller havde hul i loftet) – og så selvfølgelig alle mine venner. For mig er det ikke sommer, hvis ikke jeg har været på Mørkholt i uge 29.
– Men når alt det er sagt, så ville biblecamping ingenting være, hvis ikke det var for alle bibletimerne og møderne. Det er ikke altid, at jeg føler, jeg får noget ud af at sidde til bibeltime kl. 10.00 efter en lang nat. Men der er alligevel altid noget, der trænger ind.
– Derfor er det fedt at tage på bibelcamping; man får mega mange tilbud om masse aktiviter med Gud. Se, det er camping, som det bør være: Et rent overflødighedshorn af gode ting.