Radio på sommercamp

I uge 29 sender UCB radio døgnet rundt på Pinsebevægelsens sommercamp i Mariager,
og Udfordringen går i luften på SommerOasen i Odder – og oplandet. To kristne sommercamps får i år også en lokalradio, så deltagerne og naboerne kan høre, hvad der foregår.

Kirsten Nielsen, UCB, er med til at sende radio fra Pinsekirkens sommercamp.

På Pinsebevægelsens Sommercamp i Mariager er det UCB, der står for radioen.
UCB sender til dagligt på Amager og er desuden i færd med at starte lokale stationer op rundt om i landet.
– Vi vil sende 24 timer i døgnet fra Mariager, lover Kirsten Nielsen fra UCB, der sammen med Per Nielsen står for radioen.
– Ud over at transmittere møderne vil vi sende nyheder og lave interviews med deltagerne. Og så vil vi også sende natradio.
UCB står for United Christian Broadcasters, og danskerne er med i et net af kristne radioer i andre lande.
Senderen er på 30 watt og vil kunne høres i Mariager og Hadsund m.m. på frekevnsen 97,8 mHz i uge 29, hvor sommercampen løber af stablen. Der forventes 2-3.000 deltagere.

Udfordringen er med

Udfordringens journalist Kim Schou bliver fast ankermand på radioen på Sommeroasen.

På den folkekirkelige fornyelsesbevægelse Oases SommerOase i samme uge har man bedt Udfordringen om at tage sig af en daglig radio på frekvensen 105,8 Mhz.
Radiostationen vil være bemandet med to af Udfordringens journalister. Det er Kim Schou, som netop er ansat for at passe Københavner-redaktionen, og redaktør Henri Nissen.
– Lejren kommer til at hænge meget bedre sammen for os, fordi den får sin egen nyhedsformidling, siger Anne Mie Skak Johannson, der er landsleder i Dansk Oase.
– Vi får langt større fleksibilitet som camp, og børnefamilien kan følge med, selvom de sidder hjemme i teltet eller campingvognen og passer deres børn, siger Anne Mie Skak Johannson.
Sidste år forsøgte man at transmittere møderne. Det var så stor en succes, at man nu går skridtet videre.

Drøm: Østjylland

– Vores drøm er, at vi kan dække hele Østjylland i den uge. Lige nu dækker vi hele Odderområdet, fortæller landslederen. Der er dog gode chancer for, at radioen kan høres helt i Århus, da antennen er placeret i toppen af mødeteltet på et højdedrag.
– Vi vil gerne have, at vores samarbejdspartnere virkelig er medspillere i stedet for bare at købe reklamer, fortæller Anne Mie Skak Johannson som forklaring på, hvorfor Udfordringen er blevet spurgt om at dække området med kristen lokalradio.
Engelbrekt/Henri.