3.361 til Sommer Oase
Aldrig har der været så mange til fornyelses-lejren, hvor deltagerantallet er fordoblet siden 2003. Men jorden er kun lejet…Ikke færre end 3.361 deltagere var i uge 29 med på Sommer Oasen i Odder.
Det var det hidtil største deltagerantal, og pladsen til de mange campingvogne og telte på markerne omkring Rudehøj Efterskole i Odder er da også ved at slippe op.
Dette positive problem minder om, at markerne kun er lejet, og at kommunen har udlagt området til industrigrunde. Og der bygges allerede på en del af jorden.
I 2004 forlangte kommunen 1.8 mio. kr. for jorden, og da Oase – udover Sommer Oasen – kun er en lille organisation med ganske få midler, turde man ikke dengang købe arealet. I 2003 måtte man endda skride til afskedigelser af de få medarbejdere, fordi økonomien var i underskud.
Men set i bakspejlet ærgrer mange oase-folk sig i dag over, at man ikke dengang købte arealet. Jordpriserne er steget kraftigt, og der tales nu om meget større beløb.
Oase-ledelsen håber dog stadig på, at kommunen vil udlægge området til festivalplads, så andre også kan benytte pladsen – til gavn for kommunen. Der er allerede nu planer om en stor musikfestival i forlængelse af Sommer Oasen om et par år.
600 frivillige og radio
Sommer Oasen fungerer i høj grad ved hjælp af frivillige. I år nåede man op på over 600 frivillige. Ikke mindst unge.
Sommer Oasen var meget præget af børn og unge. Gennemsnitsalderen var kun 24,8 år. Næsten 2.000 af de 3.361 deltagere var under 25 år.
Børnene mødtes i mini-oase, børne-oase og rock solid, og de 571 unge fra 15-25 år havde deres egen base-camp sideløbende med de voksne. De unge var placeret i et hjørne af pladsen, hvor de kunne skrue op for højttalerne.
Mange unge børnefamilier valgte at følge møderne fra campingvognen via den lokale festivalradio, som i år blev bestyret af Udfordringen.
Et specielt indslag på dette års sommer oase var, at deltagerne blev opfordret til at hjælpe de lokale borgere i Odder og omegn gratis.
Under navnet ACT (at gøre noget) malet på sorte pandebånd tog ca. tusind deltagere ud i byen onsdag for at male, feje, samle affald, klippe hæk, reparere, vaske biler, rydde op, osv.
I forvejen havde man opfordret borgere til at ringe, hvis de ville have arbejde udført.
En lokal caféejer fik repareret sin markise og fortalte alle café-gæsterne om de kristne, der gik rundt og hjalp gratis. En kvinde, som havde mistet sin mand, fik ordnet hus og have og ville bagefter have adressen på den lokale menighed. Både modtagerne og dem, der hjalp, var meget opmuntrede. I nogle tilfælde rørt til tårer, og det skabte naturligt nok interesse for Sommer Oasen.
Solen strålede hele ugen, bortset fra lidt natteregn.
Som sædvanlig var der flere talere og seminarer, end deltagere kunne nå at høre.
Flere spor kørte sideløbende. F.eks. underviste psykologen Pauline Skeates fra New Zealand ugen igennem, og det blev fulgt op med gruppesamtaler og rådgivning.
Scott McKnight, USA, holdt også hele ugen bibeltimer. Han er repræsentant for emerging church bevægelsen.
Blandt hovedtalerne var Tony Anthony, den tidligere kon-fu verdensmester, som fortalte om sit dramatiske liv som bodyguard, voldsmand og morder. Hans livshistorie er udkommet på dansk under titlen Vilddyret (ProRex).
Han kom til sidst med en stærk appel om at tage imod frelsen, og et halvt hundrede kom frem til platformen.
Også ved de andre møder var mange fremme til forbøn.
Som udtryk for den tværkirkelige åbenhed var Jørgen Mortensen fra Apostolsk Kirke inviteret og talte stærkt for at gå ned på gaden og formidle evangeliet til enhver, fremfor at blive siddende indenfor i rene menigheder.
Dan Betzer, som også talte på Pinsevækkelsens camp i Mariager, fortalte på Oase om sin kontakt til en dødsdømt psykopat-morder. Han kom med en udfordring til deltagerne om at formidle evangeliet selv til de mennesker, som ingen andre bryder sig om.
Udover disse talere var der en lang række andre talere på møder og seminarer ugen igennem. Møderne kan i øvrigt downloades fra Oases hjemmeside om kort tid.
Af Henri Nissen
Overbliksfoto: Jesper Rais
Læs mere om sommercamps:
Kristne og muslimer på fælles lejr