Ægtepar modtog pionerprisen fra Mariager Højskole

Ove og Birgit Petersen bag ny menighedMariager Højskole har givet pionerprisen på 10.000 kr til menighedsplanterne Ove og Birgit Petersen. De har på fire år bygget en menighed op fra ingenting i Løgstør.

Ove og Birgit Petersen

Kriteriet for at modtage prisen er, at modtageren har udført et bemærkelsesværdigt pionerarbejde, har turdet springe ud på dybt vand og har gjort en banebrydende indsats, som kan være et eksempel for andre.
Og det har Ove og Birgit Petersen.
Igennem de sidste 4 år har de plantet en helt ny frikirkemenighed ud af absolut ingenting i Løgstør. Her samler de i dag omkring 25 mennesker til møder, og den har 50 personer i sit netværk. Ove og Birgit Petersen flyttede i 2001 til byen uden økonomisk sikkerhed, og de har derfor arbejdet hårdt fra bunden. Ove blev ovenikøbet ramt af en blodprop i hjernen midt i det hele. Men efterhånden som han kom sig, så fortsatte han sammen med Birgit med at plante videre på menigheden. Desuden har de plantet en menighed i Ungarn inden for samme periode.
Både Ove og Birgit har et langt livs tjeneste bag sig.
Ove Petersen har været missionær i Tanzania i rigtig mange år. Han har været forstander i en række forskellige kirker i Danmark. Desuden har han været rektor på Sarons Dals bibelskole og missionsorganisation i Norge. Ove mistede sin kone for otte år siden til kræft, mens han var forstander i pinsekirken i Thisted. Derfor er ægteskabet med Birgit af en nyere dato. Også hun har været missionær i Tanzania i mange år, udsendt for Brødremenigheden.
– Birgit har været en meget dygtig hustru, fortæller Ove Petersen:
– Vi har bygget et hjem sammen i Løgstør og startede kirken ud fra vores eget hjem. Først åbnede vi vores hjem for naboerne og Birgits arbejdskammerater. Hun er sygeplejerske og jordemor. Og på den måde bad vi med én efter én. Kirken er vokset gennem personlige relationer og de mennesker, der havde ondt i livet, dem tog vi ind i vores hjerte og begyndte at give tid og lytte og elske mennesker. Det skabte forvandlingen i den ene efter den anden. Vi har bedt med 85 mennesker til frelse i de her fire år. I august 2003 startede vi officielt kirken efter et halvt år, hvor jeg var ved at komme mig igen efter tre blodpropper i hjernen. Jeg skulle have været død, men Herren ville, at vi skulle gå ind i opgaven sammen, siger Ove Petersen, der er taknemmelig og glad for prisen.
Pionerprisen på de 10.000 kr. er indsamlet i årets løb blandt ansatte og elever på Mariager Højskole og blev overrakt ved en kort ceremoni under Pinsekirkernes SommerCamp i sidste uge.
Schwartz