Fra Klovborg til Kosovo

Bodil og Asger Jensen skifter landlivet ud med soldaterhjem hos de danske Jens’er i Kosovo.I mandags, den 13. august, rejste Bodil og Asger Jensen fra Karup Lufthavn til Kosovo sammen med et nyt hold soldater.

– Vi glæder os til at tale med soldaterne, sagde Bodil og Asger Jensen, inden de rejste til Kosovo.

Bodil og Asger Jensen fra Klovborg ved Nørre Snede skifter landlivet ud med soldaterhjemmet i Kosovo, hvor de skal skabe dansk hygge for de udsendte soldater. Som ledere af soldaterhjemmet kommer de til at arbejde i hjertet af den danske Camp Olaf Rye.
– For os er den kirkelige dimension afgørende, og da KFUMs Soldatermission søgte efter modne mennesker til opgaven, lagde vi billet ind, fortæller Asger Jensen.
– Nu glæder vi os til at tale med soldaterne. Har de tillid til os, vil de også tale med os om alvorligere emner, siger Bodil Jensen.

Rejser i uniform

Som forberedelse har de bl.a. været på et af Forsvarets kurser, og de har nu militær-uniformer, som de skal rejse i og have på, når de er uden for den danske lejr i Kosovo. Herhjemme efterlader de bl.a. fire voksne børn, der alle ønsker dem god arbejdslyst.
Det er langt fra første gang, de bor i et andet land, men første gang de er ansat fuldtids af en kirkelig organisation. I årevis har de været frivillige medarbejdere i kirkeligt arbejde.

Tid til samtaler

De nye soldaterhjemsledere kommer ikke til at kede sig. I Kosovo har de danske soldater været en del af den internationale fredsstyrke siden 1999, hvor de sammen med soldater fra andre nationer er med til at opretholde fred og ro i den uroprægede region. Når soldaterne har fri, besøger de soldaterhjemmet i Kosovo, der har åbent hele døgnet syv dage i ugen. Der er altid kaffe på kanden, daglig aftensang og andagt og tid til en samtale, hvilket ægteparret Jensen ikke vil ændre på.

Som mor lavede det

Med i bagagen er flere danske opskrifter, som Bodil har fundet frem. Hun har en baggrund som økonoma, men har hjulpet Asger på deres gård. Nu bliver det omvendt.
– Ja, nu skal jeg hjælpe inden for med kaffe og kage, og det ser jeg frem til, smiler Asger. De to er vant til at være sammen med mennesker med forskellige holdninger. Bl.a. via de udlændinge, der i årenes løb har arbejdet på deres gård.
mibo/Baltzer