Nedtæling til Glow

Den 24. august lyder startsskuddet på Glow Festival i Lunderskov, hvor både danske,
svenske, tyske, kroatiske og amerikanske bands bliver sluppet løs på scenen. Direction: God? Hvor er du på vej hen – hvad siger GPS’en for dit liv?

Christafari spiller raggae på Glow Festivalen

Sådan lyder temaet på årets store Glow Festival 2007.
– Med spørgsmålet “direction: God?” ønsker vi at udfordre dig til at overveje retningen for dit liv, siger Glow Festivalens arrangører.
Temaet bliver en rød tråd gennem hele festivalen og er omdrejningspunktet for Glow Messe søndag formiddag.
Der er inviteret både nye bands, udenlandske bands og danske bands til festivalen.

Raggae

For første gang på Glow Festival er der reggae i programmet. Navnet er Christafari, og gruppen kommer fra USA. Bandet har spillet i 35 lande siden 1989 og har givet koncert i de fleste stater i USA.
Deres navn Christfari er græsk og betyder: ”En gruppe mennesker, som kollektivt repræsenterer Kristus.”
Bandets mål med musikken og teksterne er, at ”bringe frelse og håb til en fortabt generation”.
Christafari optræder med 8 mand på scenen og kommer til at give en anderledes og spændende koncert.

Nyt dansk band

Et andet nyt navn på Glow er: Novak. Det danske band blev dannet i efteråret 2006.
Novak have debut til musikkonkurrencen KGP på Godset i Kolding. Men deres første rigtig koncert bliver på Glow Festivalen. Bandet består af: Forsanger Sidsel Klitlund, guitarist Thomas Friis, trommeslager Jens Friis og basist Dennis Knudsen. Novaks genre er rock med integrerede elektroniske elementer.

Beautiful Republic

This Beautiful Republic kommer helt fra Ohio USA for at give koncert på Glow. Deres debut album: ”Even Heroes Need A Parachute” udkom i starten af juli 2007. Musikken minder om Switchfoot og Foo Fighters. Melodisk rock med masser af guitar. This Beautiful Republic skriver deres sange med henblik på, at sangene kan blive fremført live.

Jeni Varnadeau synger om kærlighed og liv på en ærlig og autentisk måde.
Jeni Varnadeau

Med 5 albumudgivelser bag sig er Jeni Varnadeau en erfaren kunstner.
Jeni Varnadeau synger om kærlighed, håb, drømme, frihed og liv på en ærlig og autentisk måde. Jeni Varnadeau beskriver sin musikstil som “fun poprock”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sarah Brendel

En anden kendt kunstner er Sarah Brendel fra Tyskland, som igen optræder på Glow. Sidste år havde hun sit band med, men i år går hun alene på scenen med sit vidnesbyrd og sin guitar.
Sarah Brendel begyndte at synge som 16-årig. I dag er hun én af de få tyske sangere, som er nået til tops og giver koncerter i det meste af verdenen.

Mathews

Fra det nordjyske Danmark kommer Sabina og Rebekka Mathew, som denne gang optræder akustisk sammen med en guitarist. Rebekka har tourneret landet tyndt som en del af den kendte popduo Creamy, og Sabina har medvirket på adskillige CD’er, bl.a. udgivelserne fra Live Lovsang.
Stilen er rocket, men med nogle poppede melodier. Mathews tekster handler om tro, om kærlighed, om Gud og om hverdagsting.

Belle og Jonas

Fra nabolandet Sverige kommer den unge kunstner Belle. Hendes seneste album er indspillet i ”country og kristen musiks hjemby” Nashville, USA. Hendes stil er pop/country.
Jonas Petersen fra bandet Attrap har begivet sig ud i et nyt soloprojekt: Hymns from Nineveh.
Simple folksange med popmelodier. Sådan kan Hymns from Nineveh beskrives. Sangene handler om den bibelske by Nineveh. Et symbol på det moderne menneske, der efter at have levet et sekulært liv, pludselig vender sig mod det åndelige og Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Andre bands

Trækbasun, sax og andet messing bliver støvet af, når kroatiske Octoberlight giver den gas på scenen.
Bandet blev dannet en oktober aften i 2005 og har allerede 38 koncerter bag sig efter at have tourneret i det meste af Europa.
Himmelblå er et dansk band, som siden 1998 har forsøgt at forny en række salmer. Himmelblå er inspireret af electronica, jazz og post-rock, og det giver en akustisk præget lyd med fokus på sangstemmen. Bandets mål er at give salmerne et nutidigt udtryk, og samtidig fokusere på dybden i teksterne.
Carolas band BlueEyesSoul kommer og spiller på Glow i år. Bandet startede for to år siden i Stockholm og har siden spillet over 100 koncerter i Skandinavien. BlueEyesSoul ønsker ikke selv at genre- eller stilbestemme deres musik, men siger, at det er “music for the next generation”. Et bud kunne være pop/rock tilsat elektroniske elementer. Deres debutalbum “Hands Up” udkom i april 2007.
Logjam er ligeledes blevet inviteret til at spille på Glow i år. Bandet har spillet sammen i flere år, men for et år siden begyndte de udelukkende at skrive og spille egne numre.Musikken er primært melodisk pop/funk, funky groove, scratch og slap-bas.
LogJams vision er: “At skrive og spille musik, der afspejler os som mennekser – med tro og tanker.”
Fra Hillerød kommer Youth Church, som holder en ungdomsgudstjeneste. Et af højdepunkterne ved disse gudstjenester er lovsangen.
Youth Church åbner derfor Glow Festival 2007 med et brag af en lovsangsfest.
Lovsangsbandet har netop udgivet en cd og tager nu rundt i landet spiller live.