Christafari præsenterer reggae!

Det verdenskendte gospel reggae band Christafari tog de unge med storm på Glow.

Mark Mohr præsenterede danskerne for ægte gospel reggae.

Fredag aften den 24. august gik Christafari på scenen i Lunderskov.
Hele hallen var mørklagt, kun oplyst af kulørte spots og farvescenariet på den store skærm på bagvæggen.
Stefan Winter, som er medarrangør af Glow, præsenterede Christafari, som gik på scenen under stor jubel og tilråb fra publikum.
Det var med fuld knald og ægte reggaestil, at Mark Mohr og bandet indtog scenen med deres sang ”Freedom step”.
Først forstod det skandinaviske publikum ikke at flytte sig til de latinske rytmer. Men det tog ikke Mark Mohr lang tid at skabe kontakt til de unge danskere, som snart både dansede og sang med på omkvædet:
”Chiwe babawe, Oshay baba (Tak Far!) Chiwe babawe. (Kom, tag skridtet ud i frihed, træd ud af al afhængighed. Tag med Guds hjælp, skridtet ud af fangenskab”.
Christafari omtaler sig selv som et ”evangelisk band, med det mål, at nå en tabt generation gennem reggaemusik og Guds ord.”
Mark Mohr var bundet af alkohol og stofmisbrug, indtil han mødte Jesus, som satte ham fri fra al afhængighed.
Mark Mohr blev frelst på en kristen teen-camp som 17-årig.
Han oplevede stærkt, at Gud kaldte ham til at starte det første kristne reggaeband i USA. Det skulle være et band, som tog afstand fra enhver form for misbrug. Et band som brugte reggaemusik til at fortælle om Gud og hjælpe andre ud af afhængighed. To uger senere blev Christafari født på et talent show i 1989.
Mark følte, at Gud ledte ham til at blive pastor, og da han blev rådet til at læse på en bibelskole, var det en bekræftigelse for ham. Han læste på ”Biola University, majoring in Christian Education” i Los Angeles.
I løbet af den tid skrev Mark sangene til Christafaris første tre albums.
– Alle sangene bygger på bibelske skriftsteder. Sangen ”Freedom Step” er f.eks. baseret på 13 skriftsteder i Bibelen, fortæller Mark.
I dag har Christafari turneret i alle USAs stater og rejst verden rundt i 38 lande.
Christafaris musikvideoer har bl.a. kørt på CNN Headline News, MTV News, MTV Brazil, The Family Channel, TBN, BET, The 700 Club, TBS, Steel Roots and the Day 7 show med Greg Laurie.

Reggae som
prædikestol

Wendy Marin sang for fuld knald og gav reggaen hele armen.

For nogle er reggae forbundet med Bob Marley og marihuanatåger og ikke med kristendom. Mark Mohr har imidlertid erfaret og set, hvordan gospel reggae har forvandlet menneskers liv.
– Når vi spiller på scener rundt omkring, afbryder vi ikke musikken og prædiker. Vi lader Helligånden lede os. Nogle gange stopper jeg med at synge, og fortæller om Guds kærlighed og drager en relevant paralel til folks hverdag gennem Guds ord, hvorpå vi synger videre, siger han.
– I Bibelen står der, at den som har øre, lytter til det, som Ånden siger. Derfor er det vigtigt, at folk får mulighed for at lytte efter Guds stemme. Der kommer et punkt i koncerterne, hvor jeg stopper med at synge og tale, og siger: ’Nu taler I med Gud’.
Bagefter får vi respons fra folk, som siger, at de oplevede Gud stærkt, og at Han talte til dem. De siger, at det var det bedste ved koncerten.
Mark Mohr ved ikke hvor mange mennesker, der har taget imod Jesus og er blevet fri fra stoffer og deslige. Han holder på, at det er Gud, som gør værket.
– Hvert menneske har betydning, og ja, vi ser tusinder møde Jesus. Men jeg har ikke et fast tal. På sin vis er det godt, for så forbliver jeg ydmyg. Det er Gud, som skal have æren, ikke jeg! siger han.
-Det, vi gør, er, at vi identificerer os med folk, for vi har selv været der, hvor de er, men vi kom igennem takket være Jesus. Vi tror på, at han kan gøre det samme for dem.
Vi lader Helligånden sætte mennesker i frihed og får de lokale kirker til at følge op. Det er forbønnen, som baner vejen. Bøn er utrolig vigtig, hvis man vil se resultater.
Christafari har ud over deres ”musik ministry” et ”Recovery program” som hjælper misbrugere ud af afhængighed.
– Det var raggaemusik, der i sin tid ledte mig i stofmisbrug. Nu bruger vi gospel-reggae til at hjælpe mennesker i frihed, fortæller Mark Mohr.
– Gospel-reggae er levende musik, som formidler det kristne budskab. Hvorimod f.eks. dødsmetal signalerer død og ikke kan gøres ”kristent”, død er jo det modsatte af liv! siger han.
Mark sammenligner deres arbejde med sædemanden fra Bibelen, som kastede frø i forskellige retninger.
– Jesus spredte budsabet om frelsen til alle, og så var det folks egen beslutning, om de ville tro. Man må så, hvis man vil høste. Det er det samme, vi gør, vi kaster ”frø” ud om Guds kærlighed over folkeskarerne, og vi ser en mægtig høst.

Kamp og sejr

Mark og Christafari har gæstet Skandinavien før, da de har holdt koncerter i både Finland, Sverige og nu Danmark.
I Finland mødte de en mur af et publikum, som de næsten ikke kunne komme igennem til. De oplevede endda dødstrusler.
– Vi ved, vi har en fjende, Satan. Han hader os for det værk, vi gør for Gud. Han vil holde mennesker lænket i fangenskab og stoffer. Men Gud har en anden version, som hedder ’han sætter den fangne fri’, fortæller Mark.
– Vi blev ved med at be’ og spille for Herren. Da vi kom dertil, hvor jeg sagde, ’nu taler I med Gud’, vendte situationen. Folk græd, blev sat i frihed og mødte Jesus som deres forløser. Det er ikke altid let, men når vi gør Guds vilje, får han også sin vej, fortæller Mark.
På scenen til Glow Festivalen var der hverken dødstrusler eller sure miner.
Midt i en forening af reggae og lysshow, forstod Mark at lede sit band og de unge danskere ind foran Gud. Alle dansede med løftede hænder og sang med på omkvædene.
Hans budskab og råd til Danmarks kristne er:
– Lad vær’ med at gå din egen vej! Hold dig tæt til Gud og følg hans kald for dit liv!