Kirsten er kristen og kreativ

Kirsten Rasmussen fra Vejen fik ny inspiration til at tegne og male, da hun blev kristen. Hendes værker kan ses i Brændkjærkirken i Kolding og InnovationsHus Syd i Rødding.– Jeg har altid været meget kreativ og elsket at tegne og udfolde mig kreativt med mine hænder på mange forskellige måder.
Det siger Kirsten Rasmussen, der lige nu er aktuel med hele to udstillinger. Ikke blot pryder hendes billeder sideskibet i Brændkjærkirken på Agtrupvej i Kolding. Men også i InnovationsHus Syd med 20 nystartede virksomheder kan de slappe af i pauserne ved at kigge på Kirstens billeder i husets lange gangarealer.

Personligt kristen

Kirstens malerier er fortrinsvis med motiver fra naturen og Bibelen.
Hvorfor det?
– Fordi det er blevet mere personligt for mig at være kristen. Det startede med at jeg kom med i et lokalt gospelkor. Samtidig kom jeg på et kursus om “livskvalitet”. Vi skulle vælge 3 kort med emner, vi syntes passede på os selv. Jeg valgte bl.a. ”Kristen livsholdning”. Men det var først da jeg kom hjem, jeg spekulerede over, hvorfor jeg havde valgt netop det. Og så snakkede jeg med en i gospelkoret, som tog mig med til en af huskirkerne i Vejen.
Og så kom de bibelske motiver ind i billedet?
– Ja, jeg tænkte f.eks. på ,hvordan det måtte være at være en af de 5000 mennesker sammen med Jesus i ørkenen. Og så tænkte jeg på gospelkoret og kirken. Der oplever jeg et fællesskab, jeg aldrig har oplevet før.
Kirsten Rasmussen er nu selv sammen med sin mand Freddy vært for en huskirke under Kristus Kirken i Vejen.

Kommer vidt omkring

Kirsten har erfaring i maleriets ædle kunst:
– I 1987 begyndte jeg at male oliemalerier på Vejen aftenskole. Siden har jeg studeret forskellige teknikker, hvor akvarel er det, jeg finder mest spændende. Jeg har malet akvarel siden 1993, hvor jeg deltog i ”Nordisk amatør-maler festival” på Thyholm. I en årrække har sommerferien også stået på tegne/male kurser i Skagen samt en tur til Fur, fortæller hun.
– Akvarel er ligesom blyanten nem at tage med ud i naturen, hvor jeg holder meget af at sidde over for motivet og male. Der er så større muligheder for at studere detaljerne på stedet.
– Den teknik jeg finder mest spændende er vådt i vådt, det er sjovt, men der er også en risiko for at det hele løber væk eller sammen. Til gengæld kan man også få en masse forærende, skyer og skygger – liv – bl.a. på grund af at akvarellen er transparent og at det hvide papir i våd tilstand bliver ujævnt.
Men det er ikke kun naturen som inspirerer hende:
– Siden jeg i 2001 tog mod Jesus på ny, er dette en teknik, jeg har benyttet en del, når jeg har siddet hjemme og leget med farverne og været inspireret af en tekst eller et ord fra Bibelen, som jeg har grundet over. Og så er det ligesom en kommunikation mellem Gud, billedet og mig på en eller andet måde, slutter Kirsten Rasmussen.
Svend Løbner