Ny gospelskole i Ørestaden

European Gospel Music Academy hedder en ny musikskole i Ørestaden, København, der nu starter op med den erfarne gospelsanger Dan Hegelund som daglig leder.Flere end 50 har allerede meldt sig til den nye musikskole med gospelsang i Ørestaden i København. Skolen hedder European Gospel Music Academy (EGMA) og ledes af den erfarne gospelsanger Dan Hegelund.

Den nye musikskole er for gospelentusiaster i alle aldre. Her børn- og unge-gruppen i alderen 9-15 år.

Han har 15 års erfaring som dirigent og artist. Bl.a. har han optrådt som hovedsolist i Præsident-Paladset i Kiev (Ukraine) og for regeringen i Riga (Letland), samt gentagne gange i USA (Sacramento, Seattle og Chicago), Afrika (Ghana) og Europa.
Nu er Dan Hegelund blevet skoleleder for European Gospel Music Academy, hvor han underviser børn og voksne i sang og performance.
Målet med European Gospel Music Academy er at træne og fremelske en ny generation af dygtige danske artister. Men det er også at være et socialt værested for unge som har sang og musik tilfælles, fortæller Dan Hegelund.
– EGMA lægger nemlig stor vægt på det sociale. Efter hver øvelse spilles der nintendo og drikkes smoothies, og koret tager ofte sammen på Bakken, i biffen og til festivaller osv.
Det er postivit, når unge kan bruge deres energi kreativt gennem musik. Samtidig gi’r koncerter, CD-indspilninger og mødet med kendte artister minder for livet.
Fredag den 12. oktober starter den yngste gruppe med navnet “Crow Kids” – et hold for sangglade børn fra 4-8 år.
– Børnene vil her lære at bruge deres stemmer korrekt, og hvordan man optræder, når man står på en scene, fortæller daglig leder Dan Hegelund.
Aldersgruppen fra 9-15 år er netop startet og øver hver fredag, mens de voksne øver hver torsdag aften.