Bedste Urchin-bog til dato

Bind 3 er mere helstøbt, gennemarbejdet og spændende end de to første bind i McAllister-serien ‘Krøniken om Mistelten’.Idyllen er endnu en gang truet på øen Mistelten, hvor egernet Urchin og de andre dyr ellers lever en fredsommelig tilværelse. I tredje bind af McAllisters junior-bogserie er det Misteltens nyfødte tronarving, der bliver kidnappet under sin egen navngivningsfest. Jagten går straks ind på kidnapperen, og undervejs rammes dyrene af både naturkatastrofer og rygter om, at øens personificerede ondskab, Kaptajn Kerne, er opstået fra sin grav og har i sinde at tilbageerobre Misteltens trone.

Dyster stemning

M.I. McAllister skriver sig for alvor varm i Misteltens arving, der virker mere helstøbt og gennemarbejdet end de to ellers glimrende forgængere. Spændingen og uhyggen er mere intens, men den dystre stemning blødes behageligt op af en forløsende humor.
Et af bogens højdepunkter er at følge præste-lærlingen Juniper gennem en grundlæggende identitetskrise med usikkerhed om både kald og evner. Her kan også voksne hente stof til eftertanke.

Gennemsyret af tro

Historien bygger primært på mellemmenneskelige værdier om at tage sig af samfundets svage, holde sine løfter og være tro mod sine venner. Men hele historien er gennemsyret af øboernes usvækkede tro på Hjertet, den kærlige guddom, som holder hånden over øen, og som øboerne beder til i både glæde og sorg.
De foreløbig tre bøger i Urchin-serien kan læses hver for sig, men af hensyn til karakterernes udvikling undervejs anbefales det at læse dem i rækkefølge. Nu venter vi spændt på bind fire!

M.I. McAllister
Misteltens arving
368 sider • 249,95 kr.
Fokal