Casting Crowns vinder pris

Det populære band har haft kæmpe-succes i fire år – de er nu blevet nomineret igen!Den 18. november blev det kristne soft-rock-band Casting Crowns kåret som ”Favorite Artist 2007”.

På billedet ses bandet på røde løber foran showet.

– Casting Crowns, som er Multi Platinum og GRAMMY Award-vindere, er af American Music Awards 2007 blevet kåret som “Favorite Artist”, lød meldingen på en stor pressekonference ved The Beverly Hills Hotel.
Vinderne blev kåret ved ”2007 AMA ceremonien” søndag den 18. november.

Casting Crowns succes

I løbet af Casting Crowns fire-årige karriere er de blevet æret med: En ”GRAMMY Award” og tre ”American Music Awards”. I de sidste tre år har de modtaget ”Multiple Gospel Music Dove Awards” for musikindustriens “Årets musikgruppe”.
Casting Crowns har været det mest hørte band på alle kristne radioprogrammer og har ligget som radio hit nr. 1. i 13 uger.
Bandet har nu solgt næsten tre millioner plader.
For 14 dage siden vandt Casting Crowns nyeste album ”The Alter and The Door” Guld hos RIAA – kun 10 uger efter at albummet lå på andenpladsen på ”The Billboard 200 Chart” med 130.000 solgte plader i den første uge. Kun Disney’s ”High School Musical 2” lå foran på listen. Casting Crowns satte derfor en ny record som kristent band uden crossover promotion på mainstreem markedet.
Det er anden gang i RIAAs historie, at det nogensinde er sket. Første gang var med ”Jars of Clay” i 2000.
Casting Crowns forsanger Mark Hall er udover sin aktivitet i bandet sangskriver og fultids ungdomspastor. Han har tjent ved ”Eagle’s Landing First Baptist Church” i Atlanta Georgia, USA i 16 år.
Bandets i alt syv medlemmer er alle aktive i ”Student ministry” i Atlanta-området.

Favorite Artist Award

NOKIA Theatre i Los Angeles lagde lokaler til den store 2007 AMA ceremoni.Der blev uddelt i alt tyve priser, som repræsenterede den bedste artist i kategorierne: Pop/Rock, Country, Soul/Rhythm og Blues, Rap/Hip Hop, Latin, Alternative, Adult Contemporary og Contemporary Inspirational music.
Jimmy Kimmel var vært på Award showet, som blev vist live på den amerikanske kanal ABC. For første gang i American Music Awards historie blev vinderne udvalgt af fans, som stemte online på deres favorit artist.
Casting Crowns vandt derfor i kategorien ”Contemporary Inspirational music”.
– Det er en ubeskrivelig stor ære! Wow, en American Music Award; det er vores fans, som har stemt, så den betyder meget for os. Vi er både ydmyge og beærede over at repræsentere kristen musik og dens fans i aften, sagde Mark Hall fra Casting Crowns.

Pris kom som surprise

Ved de forgangne shows på American Music Awards er vinderne blevet kåret på baggrund, af hvor mange plader, de har solgt på mainstreem markedet. Casting Crown forventede derfor ikke at blive kåret som vindere, før de fandt ud af, at fans’ene skulle stemme.
– Vi hørte, at dette år blev artisterne udvalgt på baggrund af online stemmer. Så tænkte vi: wow, så er der måske en chance for at vi kan gå derop og sige noget om Herren! Det var meget spændende, syntes jeg. Det er selvfølgelig fantastisk at få en pris, øjeblikket er stort. Alle kan lide at blive anerkendt og opmuntret. Det er også fint.
Men set i et større perspektiv, så er det en chance for at komme til at tale til mennesker, som du ellers ikke ville have mødt. Så hvis Jeremy, TobyMac eller vi vandt, kunne mennesker, som ellers ikke havde hørt om frelsen, få lov til at høre om sandheden, siger Mark Hall, der giver Gud æren for deres succes og fremgang.