Hvordan du bliver cool kristen teenager…

Susie Shellenberger hjælper 160.000 teenagepiger fra 12-19 år hver måned.Hvordan kan unge være kristne og samtidig cool i vennernes øjne? Brio Magazines redaktør har et bud.Susie Shellenberger er grundlægger af ungdomsbladet Brio og har været redaktør i 15 år. Brio bliver læst af 160.000 teenagepiger om måneden.
– Vi syntes, at teenagepiger blev bombarderet med holdninger og materialer fra et verdsligt perspektiv. Vi ønskede, at de skulle have noget materiale, som havde et kristent perspektiv, siger Susie, som har rejst i hele verden, selv på Antarktis. Hun har skrevet 43 bøger til og om teenagere og er anerkendt som teenage-ekspert i USA.

Kristen i pop-kulturen

At være kristen teenager i en verden som bliver styret af medierne og den voksende pop-kultur er ikke let. Susies råd er enkelt:
– Etabler et ægte, voksende fællesskab med Jesus i hverdagen, og omgiv dig med kristne venner, som har gode værdier. Det er svært at tage et standpunkt, når ”alle andre” gør de ting, som du ved er forkerte. Men Bibelen er fyldt med sande livshistorier om mennesker, som netop gjorde det. Teenagere i dag kan opleve Guds overnaturlige kraft i skolen, ligesom Daniel oplevede det i løvekulen eller som de tre venner i ildovnen, hvis de vælger at sætte Gud først og lære ham at kende.
Nægt at lytte til de løgne, som medierne kaster i hovedet på dig. Tv og film fortæller dig, at det er normalt, at alle går i seng med hvem, de vil, og drikker lige så meget, de vil. Men ved du hvad? Det er en løgn! Jeg hører hver måned fra tusindvis af teenagere fra hele verden, som ikke falder for den løgn, og som er fast besluttede på at stå fast på Kristus, uanset hvad, fortæller Susie.

Fristelser i lange baner

Hvordan kan kristne teenagere forblive seksuelt rene, undgå at drikke, ryge, tage stoffer og stadig have en god relation til venner, som ikke tror?
– At være seksuel ren og afholden for alkohol og stoffer betyder ikke, at du behøver at være sippet. Tænk på Daniel fra det Gamle Testamente, som var teenager, da han blev taget til fange af babylonierne. Han havde høje standarter og var samtidig cool. Kongen ville kun have de bedste ved sit hof. Daniel blev valgt ud blandt de øvrige fanger. Daniel var klog, udadvendt, dynamisk og så godt ud. Alligevel nægtede han at give efter for gruppepres. Teenagere i dag kan vælge at gøre det samme.
Du vil få styrke til at stå stærk og nægte at give efter for fristelserne i verden, hvis du vælger at have et intimt voksende forhold til Jesus.
Læs 1. Korinterbrev 10,13 og lær det udenad, siger Susie.
…De fristelser, der har mødt jer, er kun menneskelige. Gud er trofast; han vil ikke tillade, at I bliver fristet over evne. Men når I fristes, vil han også skabe en vej ud, så I kan modstå fristelsen…

Min tro og vennerne

Hvordan kan teenagere fortælle deres venner og klassekammerater om Jesus?
– Begynd at leve din kristne tro ud, når du er sammen med dine venner. Forsøg at reflektere Jesus så klart, at de gerne vil have det, som de ser, at du lever ud.
Bed for, at Gud må give dig specifikke muligheder med dine venner. Han er trofast, og han vil gøre det! Det kan komme som et spørgsmål fra en ven, som for eksempel: ’Hvordan kan det være, at du næsten aldrig er modløs?’ Du kan også invitere dem med i kirke og til din ungdomsgruppes aktiviteter. Du kan også give dem et fedt kristent magasin eller en bog, som du har læst, og tilbyde at diskutere emnerne med dem, når de har læst dem, siger Susie.

Cool kristen teenager

Hvad siger Bibelen om at være en cool teenager, og hvordan kan vi motivere de unge til ikke at være flove, men stolte af deres tro?
– Bibelen er fyldt med seje unge mennesker, som Gud velsignede. Joash blev konge før han overhovedet var teenager, og Gud brugte ham mægtigt til at omvende sit land. Han gik imod tidens trends og kultur ved at smadre alle afguderne og befalede, at templet skulle genopbygges og Guds lov skulle læses op i offentligheden. I stedet for at fryse ham ud beundrede folk ham pga. hans radikale standpunkt.
Teenagere i dag kan også leve i radikal lydighed mod Jesus og hans Ord, siger Susie.

Budskab til danske unge

Selv om Susie er amerikaner, har hun et konkret budskab til de kristne danske teenagere, som ønsker at rejse sig og følge Jesus.
– Lad være med at være tilfreds med overfladisk kristendom; beslut dig målrettet for at leve i radikal lydighed mod Jesus. Hvordan vil det se ud for dig? Hvis du skal være lydig mod Jesus, hvilke ting skal du så være villig til at ændre i dit liv?
Guds hånd hviler over de danske teenagere på en helt speciel måde. Han vil bruge dig til at gøre store forandringer i verden. Men det kræver altsammen en fuldstændig overgivelse af dig selv til ham. Vil du det? slutter Susie.