Sender russisk tv til Europa

Tv-station i Kazakhstan har stor succes med at sende kristent tv på russisk til det tidligere Sovjet, USA og til Vesteuropa. Inden længe sender kanalen også via Astra-sattelitterne.Den kristne tv-station CNL sender på russisk til store dele af verden. Snart også på Astra-sattellitten, som mange danske paraboler peger på.

Maksim Maksimov er grundlægger af tv-kanalen CNL.

Maksim Maksimov er navnet på den dynamsike stifter af en af østeuropas største kristne tv-kanaler, som hører hjemme i Kazakhstan, den tidligere sovjetrepublik, der ligger øst for Det Kaspiske Hav.
På blot syv år er kanalen blevet en verdensomspændende kristen ressource for de mange millioner af russisktalende, der bor uden for det tidligere Sovjet.

3 mio. russiske tyskere

Alene i Tyskland er der 3 millioner russisktalende. Det er hovedsagelig tidligere sovjetborgere af tysk oprindelse, som efter murens fald fik lov til at vende tilbage. Og i de senere år er der kommet en del gæstearbejdere fra Baltikum.
Maksim glæder sig over, at man inden længe begynder at sende via Astra-satellitterne, der er centralt placeret over den tysktalende del af Europa.
– Og så vil russisktalende jo kunne opfange signalet i Danmark, siger en begejstret Maksim Maksimov.