To personer døde for mig

Hvor ofte har vi ikke hørt sætningen: Jesus gav sit liv for os, så vi kunne blive frelst! Forstår vi egentlig dybden af hans kærlighed til os – en kærlighed, som elskede os til døden?Hør, hvad en engelsk sømand beretter fra en af sine sidste sejlture:

– Jeg har sejlet i mange år uden at tro på andet, end det, jeg kunne se. Om bord havde jeg en kollega ved navn Jim. Han var kristen og troede på Jesus og Biblen og forsøgte at overtale mig til at tro. Men det ville jeg ikke.
En nat løb skibet ind i en voldsom storm. Vi skød nødblus i luften og sænkede gummibåden til vands. Vi havde kvinder og børn ombord, så de var de første, som blev sejlet i land. Da gummibåden vendte tilbage, havde skibet taget så meget vand ind, at det ville synke, inden gummibåden kunne nå at komme tilbage for tredje gang. Redningsbåden var for lille til at tage hele mandskabet ombord. Vi skulle derfor kaste lod mellem de sømænd, som skulle reddes, og dem som måtte gå med skibet ned.

Loddet faldt på mig, og jeg fik min dødsdom sammen med flere kollegaer. Men Jim gik fri og skulle leve. Det var med misundelse og vrede, at jeg så på de kollegaer, som ivrigt sprang i redningsbåden, mens jeg stod og havde få minutter tilbage af mit liv.
Pludselig stod Jim foran mig. ’Tag du min plads. Jeg ved, hvor jeg går hen, når jeg dør, men jeg kan ikke bære at tænke på, hvor du går hen, når du ikke tror på Jesus.’ sagde han. Jeg var målløs og kunne næsten ikke tage skridtet og hoppe i sikkerhed. Inden jeg kunne nå at svare, skubbede de andre mig ned i gummibåden, og vi rettede kurs mod land. ’Jeg håber vi ses i Himmelen’, hørte jeg Jim råbe mod stormen, hvorpå jeg var vidne til, at havet slugte skibet og mine dødsdømte kollegaer. Jeg græd. For jeg skulle have været ombord.

Da vi nåede land, forstod jeg, hvad Jesus havde gjort for mig. Det gik op for mig, at der var to personer, som elskede mig så højt, at de døde for mig. Jesus og Jim. I dag tror jeg, og er Gud evigt taknemmelig, slutter han.

”…Større kærlighed har ingen end den, som sætter sit liv til for sine venner…” Johs. Ev. 15,13