Tag med til juletidens mange gudstjenester

Dette års jul er måske fattig på underholdning med kristent islæt, men der er rig mulighed for at høre julens budskab gennem de mange gudstjenester på radio og tv.Julens udsendelser på tv og radio byder på gudstjeneste fra nær og fjern. De fås på alverdens sprog, men også på dansk, færøsk og grønlandsk.Dette års tv-program på DR adskiller sig fra tidligere års programmer ved ikke at bringe en eller anden storfilm eller serie, der er relateret til kristendommen eller bibelhistorien. Til gengæld er der vanen tro en lang række tilbud hvad angår tv- og radiogudstjenester.

Radio-jul i Værløse

På P1 kan man i juledagene følge folkekirkens julefejring, som den sker i Værløse Kirke ved København. Herfra sender kanalen både juleaftensdag, juledag og andenjuledag. Rigsfællesskabet markeres juledags og anden juledags eftermiddage, hvor der juledag sendes der en gudstjenste på grønlandsk fra Helligåndskirken i København. Anden juledag sendes der færøsk gudstjeneste fra Samuelskirken, ligeledes i København.

Boas prædiker i Lystrup

Årets tv-juleaftensgudstjeneste på DR1 transmitteres i år fra Lystrup Kirke lige nord for Århus. Ved gudstjenesten, som sendes direkte, prædiker den lokale sognepræst, Hans Boas, og Lars Nabe-Nielsen sidder ved orglet.

Peterskirkens jul
med Iben Thranholm

Pave Benedikt XVI leder messen i Peterskirken

Fem minutter i midnat samme aften starter så den traditionsrige transmission fra julemessen i Peterskirken i Rom. Det er pave Benedikt XVI, der går i spidsen for gudstjenesten.
Den tyskfødte pave har i december måned udsendt sin anden rundskrivelse ”Spe Salvi”, som handler om det kristne håb set i forhold til det moderne samfund. Budskabet om fornyet håb til hele verden vil sikkert afspejle sig i pavens prædiken, der som altid ventes med stor spænding!
Ca. 10.000 pilgrimme og romere samles i kirken, mens messen transmitteres til ca. 1 milliard katolikker i 70 lande. I år vil Iben Thranholm være med som kommentator. Hun er uddannet teolog og arbejder til daglig som informationschef for Den Katolske Kirke I Danmark.

Møllehaves Nytår

Fra juleaften må tv-seerne vente til nytårsaften, før der igen er gudstjeneste. Her er det Johannes Møllehave, der er inviteret som gæstepræst i DR Kirken, hvor han har lovet at skyde det nye år i gang med en prædiken over begrebet tid.