Alder, alder – suk!

Alder er ikke den afgørende faktor for, hvornår og hvordan Gud kan bruge dig. Nogle mennesker kan godt lide at tvære i ordet ”ung” og bruge det nedladende om teenagere og unge, fordi andre gjorde det imod dem, da de var unge. Hvorimod unge omvendt tit tværer i ordet ”gammel” og ikke respekterer folk, som er ældre.

Nogle tror, de først kan blive accepteret og anerkendt, når de har taget uddannelse, men så er der kollegaer, som kører i ”du er ung og har jo ingen erfaring”.
Så knokler man på, for man ”skal vise de andre…” og står endelig med ti-femten års erfaring og føler, at nu er man noget. Men så er der chefer, som prikker til én og siger: ”Da jeg var ung som dig, sled jeg både dag og nat! Du har meget at lære endnu!”
Øv! Igen en ny kamp for anerkendelse, og man klør på og skifter arbejdsplads et par gange. Pludselig får ”skældsordet” ny klang, og børnene omtaler een som ”De gamle derhjemme!”.
Man bliver bedsteforælder i en alder af 48-50 år og føler sig bestemt ikke ”gammel”, for nu vil man være ung. Mændene begynder på impulsiv styrketræning, og kvinderne skal på kur og indkøb med døtrene eller svigerdøtrene.
Inden man ser sig om, er børnebørnene vokset op, og man tænker: ”Hvor blev tiden dog af? Jeg ser måske gammel ud, men føler mig ung indeni!”

Lad os ikke forspilde livet med at irritere os over alder og hige efter menneskers anerkendelse. Hvorfor spilde livet på at føle sig som ”ingenting” og kæmpe for at behage mennesker? Det er præcis det, Satan vil bilde os ind: ”Du kan ikke, for du er ung, eller du er gammel”. Løgn! Når de tanker kommer, så husk, at han er løgnens fader. Det er aldrig for tidligt eller for sent at tjene Gud. Han har en plan for vore liv og vil bruge os der, hvor vi er. Vi kan stile hen mod vort fulde potentiale nu, vent ikke 50 år.

Husk, at Jesus som 12-årig underviste Israels højest uddannede præster og rådsherrer. Når han kan, kan vi også!

”… Lad ingen se ned på dig, fordi du er ung, men vær et forbillede for de troende både med dine ord og med dit liv. Vær et godt eksempel for dem, når det gælder kærlighed, trofasthed og renhed…” 1. Tim. 4,12 (Bibelen på Hverdagsdansk).