Danske kristne skal integrere FN-flygtninge

Integrationsministeriet og KIT efterlyser 200 danske kontaktfamilier.200 danske kontaktfamilier søges til at hjælpe FN-kvoteflygtninge at falde til i Danmark. Det sker i et samarbejde mellem Integrationsministeriet og Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT).De næste to år skal der opbygges et netværk af koordinatorer og venskabsfamilier i de lokalområder, hvor kvoteflygtningene bor. Det drejer sig primært om kristne flygtninge fra hhv. Burma og Congo, Rwanda og Burundi. Målet er at finde 100 venskabsfamilier for burmeserne og andre 100 venskabsfamilier for afrikanerne.
Danmark modtager hvert år 500 FN-kvoteflygtninge. En del af dem har kristen baggrund, og det er årsagen til, at KIT nu udfordrer både fri- og folkekirker til at tage udfordringen op og skaffe kontaktfamilier til nogle af de senest ankomne kvoteflygtninge.
– Det er en oplagt mulighed for kirkerne, mener projektkoordinator i KIT, Betina Jensen (billedet).
I Danmark var der i 2007 omkring 600 FN-kvoteflygtninge fra Burma, som er kommet over de sidste fire år. De har samlet sig i ni kristne grupper, som regelmæssigt mødes til gudstjeneste i deres nærområde. Danmark har de to seneste år modtaget FN-kvoteflygtninge fra Congo, Rwanda og Burundi. De har siddet i flygtningelejre i op til 14 år. I flygtningelejrene i Afrika har den kristne tro været det eneste håb for fremtiden. I Danmark placeres de i mindre grupper på ca. 20 personer i hovedsagelig Nordjylland og Syddanmark.
KIT vil sikre, at FN-kvoteflygtningene indgår i netværk, så de ikke står alene. Derfor foregår kontakten gennem koordinatorer i de lokale kirker.