Denzel læser Bibelen dagligt

Skuespilleren Denzel Washington, kendt som korrupt politimand i ”Training Day” og for hovedrollen i filmen ”Malcolm X”, går nu foran andre Hollywood-stjerner og bekender sin tro.Denzel Washington er opvokset i en kristen pinsefamilie i Harlem, New York.
Forældrene blev imidlertid skilt, og Denzel og hans søster kom på kostskole.
Men Denzel tog en bachelor i drama og journalistik på Fordham University i 1977. Bagefter blev han uddannet som skuespiller i San Francisco og fik sit gennembrud i 1982. Han fik senere en Oscar pris for sin rolle i ”Black Nationalist” i 1990’erne.
Denzel giftede sig med skuespilleren Pauletta Pearson i 1983, og sammen har parret fire børn; i 1995 fornyede de deres ægteskabsløfter i en kirke i Sydafrika.
Fornylig sagde Denzel i et interview med ”Reader’s Digest” (Det Bedste), at han læser i Bibelen hver dag. Og i en undersøgelse lavet af ”BeliefNet.com”, blev Denzel udnævnt til at være ”Den sejeste kristen i Hollywood, næst efter Mel Gibson”.
Denzel er desuden fortaler for børns rettigheder, især for afroamerikanske børn, der vokser op under svære og næsten håbløse omstændigheder.
Red.