Erhverv & Iværksættere
Drømmen om at rådgive

I foråret 2006 startede Ellen Merrild sit eget firma Håb og Udveje, som hun siden september 2007 har været fuldtidsbeskæftiget i.

Socialrådgiver Ellen Merrild har gjort alvor af en drøm og nedsat sig som selvstændig psykoterapeut og åndelig vejleder.

Lige siden sin ungdom har Ellen Merrild, der er uddannet socialrådgiver, haft en drøm om at uddanne sig til familieterapeut og arbejde som sådan inden for det kirkelige felt.
Personlige kriser fik hende næsten til at opgive håbet. Men så lukkede den institution, som hun arbejde på i 2002, og hun følte sig bekræftet af forskellige oplevelser til at gøre alvor af sin drøm.
Hun brugte bl.a. sin arbejdsløshedstid på at videreuddanne sig til psykoterapeut og oplevede samtidig i de følgende år, hvordan hun blev genopbygget og helet på både krop, sind og ånd, fortæller hun.

Refocusering

Troen på Gud og det at være i hans kærlighed betyder meget for Ellen Merrild. Hun har derfor også med stor begejstring taget en ny terapeutisk retning, Refokusering, til sig både som livsstil og terapeutisk metode.
Refokusering er udviklet af psykologer fra New Zealand og er bragt til Danmark af Pauline Skeates, der underviser i Danmark flere gange årligt.
– Refokusering integrerer forskellige psykologiske teorier og den kristne tro, og konkret betyder det et terapeutisk redskab af høj faglig kvalitet samtidig med, at der i samtalerne arbejdes med relationen til Gud.
– Det er min erfaring, at Gud i løbet af samtalerne ofte åbenbarer sig for mennesker på en konkret og nærværende måde, og at han derved giver dem lægedom og nyt mod.
Det er langt fra altid, Gud bringes på bane i de terapeutiske samtaler. Ofte vurderer hun, at personen her og nu har mere brug for at blive klogere på sig selv og sin relation til andre mennesker.
– Der kan også være meget heling i et møde med sig selv. Jeg får ofte lov at komme med mennesker ind i det allerhelligste, og det er et privilegium, der fylder mig med stor ydmyghed og taknemlighed, siger hun.

Underviser også

Ud over terapeutiske samtaler med private i sin konsultation i Christiansfeld underviser Ellen Merrild i kristen spiritualitet, kommunikation, personlig udvikling og parforhold.
Sammen med to kolleger, Gunhild Madsen og Peder Poulsen, arbejder hun på at udbrede kendskabet til Refokusering og underviser om det i menigheder.
I samarbejde med Mariager Højskole holder de også en uddannelse i Refokusering med Pauline Skeates som underviser.
Ellen har også en del opgaver for kommunale forvaltninger, bl.a. som støtteperson for forældre, der har deres børn anbragt uden for hjemmet.
– Her taler jeg selvfølgelig ikke om Gud – med mindre folk selv bringer emnet på bane, siger hun.
– Men det er min bøn, at jeg også til de mennesker må bringe lidt af Guds kærlighed og omsorg med mig.
Henri.