Succes med næstekærlighed

Besøg og hjælp til syge, ensomme, døende og deres pårørende hitter i Sydjylland.Næstekærlighed – i skikkelse af 100 frivillige hjælpere i KFUM og KFUK’s Aflastningstjeneste i Esbjerg og Varde – blev kåret til Årets Succes i det sydjyske.

JydskeVestkysten 25. januar 2008

Konkurrencen var lavet af JydskeVestkysten (JV) i samarbejde med TV-Syd. Og det var en SMS-afstemning blandt læsere og seere, der gjorde Aflastningstjenesten til en suveræn vinder. Det kan man læse i KFUM og KFUKs nyhedsbrev og i JV.

Påskønner
frivilligt arbejde

Aflastningstjenesten har til formål at aflaste pårørende til kronisk syge, alvorligt syge og døende i eget hjem, på plejehjem og hospital. De tilbyder besøgsvenner, som kan tage ud og besøge og tilbringe tid med den syge, så de pårørende får et pusterum og mulighed for at tage hjemmefra nogle timer og finde nye kræfter. Samtidig får den syge også nye impulser.
Lise Erbs, der er leder af Aflastningstjenesten, modtog præmien i en direkte udsendelse på TV-Syd torsdag i sidste uge.
– Jeg er meget glad for, at vi vandt. Jeg er glad for, at det er en frivillig organisation, som vandt. Vores mange frivillige gør et stort stykke arbejde. De giver deres fritid og har et stort ansvar, når de besøger de syge, lød det fra en glad Lise Erbs, som grundlagde tjenesten i 1992.

Absolut fortjent

– Det er absolut fortjent, at aflastningstjenesten løber af med sejren. De er et forbillede for os andre. I gør noget, som vi andre kunne lære af. I tager sagen i egen hånd og gør gavn, så I har ærlig fortjent pengeprisen på 25.000 kr og statuetten, udtalte JV’s chefredaktør Mikael Kamber ved overrækkelsen.
Prisen kan ses som et tydeligt bevis på, at mange er parate til at yde frivillig og ulønnet hjælp og på, at de bliver værdsat.
Årets Succes er finalesejren i Dagens Succes, opfundet af JV’s chefredaktør, Mikael Kamber. Siden juni har han med en daglig artikel om noget og nogen, der lykkes, sat fokus på successer i hele det sydjyske område. Af disse succeshistorier havde en dommerkomité udvalgt fire til finalen.
De andre finalister var Syddansk Universitet, Peter Schønau Fog, instruktøren bag filmsuccesen »Kunsten at græde i kor« og direktør John Christensen, Ølgod Gulve.