2000 til Massoud Musical

Musicalen om Massoud Fouroozandehs liv vakte stor interesse.Musicalen ”Ikke Min Søn” blev skrevet og spillet af teenagere fra Djursland Efterskole og var en succes.

Josua Rabjerg Poulsen og Jakob Donskov fra Djursland Efterskole delte rollen som Massoud i musicalen. Her ses de med Massoud Fouroozandeh.

Musicalen blev opført i Aalborg, Vejle og Odense og tiltrak ikke mindre end 2000 tilskuere.
Musicalen var baseret på Massoud Fouroozandehs biografi ”Den forbudte Frelse”. Inspirationen kom som følge af, at Massoud fortalte sin historie på efterskolen tilbage i september sidste år.
– Eleverne har selv skrevet musikken og manuskriptet. Jeg synes, at de leverede en fantastisk forestilling, der begyndte i Masoouds hjemland i Iran med flugten fra krigen over bjergene til Tyrkiet og videre til Danmark, fortæller viceforstander Kaj Markussen.
Eleverne tog også fat i Massouds skuffende oplevelse af danskernes behandling af ham på efterskolen og gymnasiet. Derfra tog musicalen en drejning til Massouds bevægelse fra rettroende muslim til hans konvertering til kristendommen og tro på Jesus. Der var også plads til romantikken, da Massoud mødte sit livs store kærlighed, Elmira.

Josua og Jacob
som Massoud

Eleverne Josua Rabjerg Poulsen og Jacob Donskov delte rollen som Massoud i musicalen.
– Det fedeste var at spille stykket for 450 skoleelever i Musikteatret i Vejle. Det har også skabt et ekstra godt fællesskab, fordi man kommer hinanden et skridt nærmere, når man skal gå op og ned ad hinanden fire dage i træk og skabe noget stort sammen, siger Josua.
– Det, jeg har fået ud af stykket, er en god historie om et spændende menneskeliv. Jeg har også fået indblik i, hvordan man skal behandle hinanden. Jeg synes, det er fedt, hvis vi kan være med til at sætte fokus på integration, siger Jacob.

Massoud var tilskuer

Da tæppet gled fra scenen, og musicalen blev vist i Odense, sad Massoud selv på tilskuerrækken med sin familie og så sit liv blive opført af engagerede teenagere.
– Efter den sidste sang blev Massoud og hans familie kaldt på scenen for at møde eleverne, som gennem hele processen har vist stort engagement, sammenhold og fantasi, siger Kaj Markussen.
Det lykkedes også eleverne med deres musical at sætte tanker i gang hos Massoud.
– Der var mange scener, som sendte tankerne tilbage i tiden. Blandt andet det stykke, hvor min mor sender mig på flugt. Det viser utrolig godt, hvor forfærdeligt det er for familier, der skal give slip på deres børn på grund af krigen. Også min kamp på efterskolen synes jeg, at Josua spillede utrolig godt, roser Massoud og tilføjer.
– Jeg er utrolig glad for at se så mange elever og lærere, som har været involveret i et så positivt projekt. Det er med til at skabe debat i det danske samfund på områder som integration af nydanskere, forsoning og tolerance mellem mennesker og det at vise næstekærlighed.