Karikatur af samfundet

Skal fremtidens børn komme fra bestilte babyer i reagensglas eller ved god gammeldags sex?Med baggrund i den hurtigudviklende teknologi og muligheden for at sortere ”forkerte” børn fra, har elever fra Kildevæld Efterskole skrevet en tankevækkende musical.Musicalen hedder ”Den perfekte Liv”, og er skrevet og opført af teenagere.
– Kom og få lavet dit perfekte barn på vores klinik! Vi sørger for, at din sæd er perfekt. Vi har en hel række rugemødre parat. Og skulle der mod forventning være fejl ved fosteret – såsom brune øjne – så klarer vi det med fosterreparation! sådan lød tilbudet fra musicalens doktor S. Lange.
Det var et opmærksomt publikum, som fulgte den ene pointe efter den anden.

Byliv versus landliv

Parodien viste en tydelig kontrast mellem det almindelige landmandsliv på den ene side og bylivets teknokrati i ”Byboblen” på den anden.
På landet holdt man fast i gamle normer og levede et roligt liv. Men i Byboblen herskede effektivitetsræset, hvor man kunne kreere og designe sin baby. På landet fik man sit ønskebarn på god gammeldags maner, sex.
I Byboblen skulle beboerne forbi doktor S. Lange for at få sit barn designet med perfekt sæd og ægceller.
Musicalens hovedpersoner var et forældrepar, som blev presset til at bestille deres kommende barn i Babyshoppen, hvor reagensglasbefrugtning, gensplejsning og beredvillige rugemødre skulle sikre det perfekte resultat. Men forældreparret valgte alligevel at få deres barn ”Liv” – på helt naturlig vis.
Musicalen tegnede et karikaturbillede af samfundet og gav en del stof til eftertanke for publikum.