De forfulgtes journalist

Ronald Boyd-MacMillan fra organisationen Åbne Døre har stiftet verdens første nyhedsbureau om religiøs forfølgelse og skrevet bøger om forfulgte kristne. Han besøger Danmark først i marts.

Ronald Boyd-MacMillan

Ronald Boyd-MacMillan fra Open Doors International var medstifter af verdens første nyhedsbureau, som hovedsagelig fokuserede på religiøs forfølgelse, News Network International.

Vidne til massakre

Dette arbejde bragte ham ind i mange lande, bl.a. Kina og Nordkorea, og han var vidne til massakren på Den Himmelske Freds Plads i Beijing i 1989.
I marts måned besøger han Danmark, hvor han vil fortælle om den forfulgte kirke. Det sker den 5. marts på Luthersk Missionsforenings Højskole i Hillerød og den 6. marts i Missionshuset i Løsning. Lørdag den 8. marts deltager han på Åbne Døres årsmøde i Holstebro.
Her vil han komme med sit bud på, hvad vi kan lære af den forfulgte kirke.
Og han ved, hvad han snakker om.
Ronald Boyd-MacMillan har arbejdet blandt forfulgte kristne i mere end 25 år og udgivet en række bøger. Den seneste, ”Når troen koster mest”, udkommer i forbindelse med hans Danmarksbesøg.
Foredragene er arrangeret af Evangelisk Alliance i samarbejde med Åbne Døre og Forlagsgruppen Lohse.

Altid på farten

Men hvem er Ronald Boyd-MacMillan?
Ronald er født i Skotland, men vokset op i Nordirland. Han har en uddannelse inden for politik og blev i 1982 en del af ledelsen i Åbne Døres research-afdeling, hvor han rejste til Østeuropa og det daværende Sovjetunionen.
Efter to års arbejde som præst i Bristol, England, flyttede han til Hong Kong og blev en af de første journalister, som specialiserede sig i religiøse konflikter.
Han blev medstifter af nyhedsbureauet News Network International i 1987. Frem til 1991 ledte han bureauets afdeling i Asien.
Ronald Boyd-MacMillan arbejder i øjeblikket som tekstforfatter for Open Doors International.
Han har afprøvet diverse karrierer såsom bibelsmugler i Den Kolde Krigs Østeuropa, præst i England, journalist i Hong Kong og underviser for undergrundspræster i Kina. Han har over 25 års erfaring i at prædike evangeliet blandt forfulgte kristne på tre kontinenter.
Svend Løbner